Dramatikk da Edvald tok sitt tiende NM-gull på tempo

Edvald Boasson Hagen sikret seg sin tidene seier på NM-tempoen etter en meget dramatisk og spennende sluttspurt.

Edvald Boasson Hagen sikret seg sin tidene seier på NM-tempoen etter en meget dramatisk og spennende sluttspurt. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Edvald Boasson Hagen måtte slite mer enn forventet da han tok sitt 13 NM-gull. Hans tidende på tempo kunne blitt til sølv.

DEL

ANDEBU: Edvald fikk sekundering hele tiden underveis - trodde de som satt i bilen bak. Det var bare det at Edvald hørte bare noen kikk av og til.

600 meter før mål

– Sekunderingen var nok bra den, men jeg hørte ikke noe fra dem før det var igjen 600 meter. Vi hadde testet det før start, og alt virket perfekt. Hva som har skjedd er vanskelig å si. Siden jeg trodde Andreas Vangstad var den som lå nærmest meg på passeringen, og han så jeg foran meg. Derfor trodde jeg dette skulle dette skulle gå greit, sa gullvinneren etter medaljeutdelingen.

Det var ikke mer enn sju sekund ned til 19-åringen Andreas Leknessund.

– Jeg hadde igjen litt da jeg fikk høre at det var jevnt, så det gikk heldigvis bra. Det er bra med konkurranse, og han var en av dem jeg fryktet, sa Edvald.

Droneuhell

Hans tiende tempogull druknet nesten i en skade Edvald hadde på nesen Mange var også opptatt av hvordan han hadde fått den.

– Jeg var ute på en båttur og lekte meg med dronen min, så skjedde et uhell da den kom tilbake. Jeg fikk merke at det som surrer rundt også kan gjøre litt skade, sa han til GD.

Som siste rytter ut i NM-løypene i Andebu hadde Edvald Boasson Hagen full kontroll på sine konkurrenter torsdag.

Rolig feiring

– Hvordan skal du feire det lille jubileet?

– Det blir nok ikke mye feiring. Nå skal jeg kjøre tilbake til Oslo.

Rudsbygdingen, som i tillegg til å representere Lillehammer CK sykler for Dimension Data-laget, kjørte tempoetappen sju sekunder raskere enn nærmeste konkurrent. Det betyr at han for fjerde året på rad tar gullet i denne disiplinen.

Han er også den med aller flest NM-gull på tempoen gjennom tidene.

Fjerde på rad

I tillegg til at det var fjerde året på rad med triumf for rudsbygdingen, var det hans tiende temposeier totalt. Siden hans første gull i 2007, har han hatt NM-gullet på tempo i alle år utenom 2012 og 2014.

Andreas Leknessund ble nummer to, mens Kristoffer Skjerping tok bronsen.

Edvald Boasson Hagen har også tre NM-gull i fellesstart. Den siste kom for to år siden. Søndag kjører han for nok en triumf.

Lillehammer-gutten Tobias Foss kjørte også et meget strkt temporitt, og endte på fjerdeplass. Et trinn opp fra forrige sesong. Han var vel ett minutt bak Edvald.

Resultater

NM sykling landevei i Sandefjord torsdag, tempo i Andebu:

Menn (42 km):

1) Edvald Boasson Hagen, Dimension Data/Lillehammer 50.28,6, 2) Andreas Leknessund, Uno-X/Ringerike 0.07,0 min. bak, 3) Kristoffer Skjerping, Joker/Sotra 1.08,3, 4) Tobias Foss, Uno-X/Lillehammer 1.11,1, 5) Bjørn Tore Hoem, Joker/Molde 1.34,7, 6) Torjus Sleen, Uno-X/Tønsberg 1.41,3.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken