Sist helg ble det arrangert norgesmesterskap i terrengsykling på Konnerud, hvor blant annet lillehamring Petter Fagerhaug gjorde det sterkt og tok gull.

Da Fagerhaug gikk på podiet for å få sin hyllest, fikk han sykkelutstyr i premie - i tillegg til medalje.

For jentene og kvinnene som deltok, ventet det smykker fra arrangøren. Det har ifølge VG fått flere til å reagere på forskjellsbehandling av kjønn under mesterskapet.

– Smykker er ikke innertier

Avisa skriver at flere utøvere i alderen 13 til 16 år gikk til arrangøren, leverte inn smykkene og ba om å få sykkelrelaterte premier. De skal da ha fått velge mellom det som var igjen etter guttenes premieutdeling.

– Det var sikkert godt ment. Men vi er flere som reagerer. Det oppleves som om jentene er mindre viktige enn guttene, forteller sykkelpappa Ole Thorbjørn Fodstad fra Eidsvold til VG.

– Man skal ikke gjøre så stor forskjell på jenter og gutter. De fikk smykker mens gutta kunne få et karbonstyre i premie. Smykker hadde vært greit om guttene hadde fått mansjettknapper. Disse jentene er ikke blant de mest jålete. De liker også å pynte seg, men smykker er ikke noen innertier som premie, sier Vidar Handal, som leder terrengkomiteen i Oslo-klubben Frøy.

– Ikke forskjellsbehandling

Rittleder Ole Martin Anmarkrud i Konnerud IL sier til avisa at de ikke føler de har gjort noe galt.

– Vi har ikke forskjellsbehandlet gutter og jenter. Men vi må ta til etterretning at noen har reagert på og ikke synes dette er OK. Når noen mener premiering var kjønnsforskjellsbehandling, så må vi ta det opp i den evalueringen vi skal ha av mesterskapet mandag, sier Anmarkrud.

Også Gyri Kjølstad, som har ansvar for terrengsykling i styret i Norges Sykkelforbund, sier at problemet er noe som skal tas videre.

– Vi skal absolutt ta tak i det. Vi ønsker å ha lik verdi på premier for begge kjønn, sier hun til avisa.

Rittleder Anmarkrud sier at premiene som ble delt ut var av samme verdi. Foreldrene VG har snakket med mener at premieverdien guttene ble tildelt var større.