Tora hyllet av 500 skolebarn

HYLLET: Sjøl om det ikke ble sier til Tora Berger ble hun hyllet av 500 skoleelever fra Dovre og Lesja på sprinten fredag.

HYLLET: Sjøl om det ikke ble sier til Tora Berger ble hun hyllet av 500 skoleelever fra Dovre og Lesja på sprinten fredag. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

500 skolebarn fra Dovre og Lesja hyllet Tora Berger sjøl om hun endte på en beskjeden sjuendeplass på sprinten under NM på hjemmebane.

DEL

DOMBÅS: – Tora er skiskytterdronningen uansett. Hun er bare best, slo unge tilhengerne fast.

500 skolebarn var på plass på Dombås stadion i går, og alle hadde pyntet seg for Tora. Venninnene Marie Brenden og Elisabeth Leren hadde laget seg en stor plakat der de hyllet den historiske lesjingen. De hadde ventet lenge for å møte sin store helt, og til slutt fikk de betalt for sin tålmodighet i målområdet.

– Se jeg fikk autografen til «sjølveste» dronningen, så nå er jeg veldig fornøyd. Det spiller ingen rolle om hun ikke vant i dag. Vi har sett henne på TV i hele vinter, sa de to som kommer fra Dovreskogen.Sjøl om det ikke gikk så bra i sporet tok Tora seg god tid til å signere plakaten og programmet. Tora synes det er viktig å gi noe tilbake til området hun har vokst opp i.

Men de unge dovringene er usikre på om de skal bli skiskyttere når de blir større.

– Vi liker å gå på ski, men vi har ikke tenkt så langt ennå, sa de to.

For Tora ble sprinten et mareritt. Med tre strafferunder ble ungjentene for sterke for 32-åringen fra Lesja.

– Jeg hadde ikke mer å gi. Jeg prøvde så godt jeg kunne, men det er ikke mye krefter igjen nå. Jeg hadde lite å trøkke til med. I tillegg gjør jeg det vanskelig for meg sjøl med tre strafferunder, sa Tora, som helt tydelig merker at hun har gått mange tøffe renn denne sesongen.De siste verdenscuprennene i Russland viste også at Tora begynte og bli veldig sliten.

I går sprakk «ballongen».

- Jeg har hatt mistanke om at dette ville skje. Jeg prøvde det jeg kunne, og tviler på at det snur til jaktstarten, sa hun.

Artikkeltags