Tora strikket votter til borgermesteren

Tora Berger tok en Berger-spesial, og overleverte Dovrevotten til borgermesteren i Ruhpolding, Claus Pichler.

Tora Berger tok en Berger-spesial, og overleverte Dovrevotten til borgermesteren i Ruhpolding, Claus Pichler. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

VM-dronningens strikkeferdigheter er landskjent, men nå har får Tora Berger også markedsført sine strikkekunster i Tyskland.

DEL

Tora Berger tok en Berger-spesial, og overleverte Dovrevotten til borgermesteren i Ruhpolding, Claus Pichler, under åpningsseremonien i VM.

- Meningen var at Pichler skulle ha dem på når han overrakte premiene til vinnerne på normalen. Han marsjerte også inn på scenen med vottene på seg, men måtte ta dem av seg under overrekkelsen da det var en skiskytter i glass han skulle gi til verdensmester Tora. Han var redd for at figuren skulle glippe med votter på hendene.

- Jeg kunne ikke ta noen sjanser på at glassfiguren skulle slik ut av vottene, smile den populære borgermesteren.

Bakgrunnen for bestillingen av vottene var at Kaisa Mäkäräinen hadde fått et par votter på bursdagen sin av Tora under verdenscupen i den tyske skiskyttermetropolen i fjor. Når borgermesteren fikk se disse ville også han ha norske votter.

- Jeg møtte ham på en premieutdeling i fjor. Kaisa hadde sikkert sagt hvor de kom fra, så da spurte han pent om jeg ikke kunne strikke et par. Jeg fikk oppskriften på Dovrevotten etter at jeg vant OL-gull. Det måtte jo bli noe lokalt, så da var det naturlig å lage dem. Jeg måtte jukse litt. Vottene er ikke laget med originale farger, for jeg la inn tyske farger slik at de kunne benyttes til alle oppgaver en tysk borgermester utfører utendørs. Det virket nesten som om han hadde glemt det, for det så ut som han ble svært overrasket, smiler Tora.

- Borgermesteren i Ruhpolding har sjøl vært en god idrettsutøver. Han er tysk mester i høyde, og har en personlig rekord på 2.18 meter. Wolfgang Pichler, som tidligere var svensk skiskyttertrener, og dagens russiske kvinnetrener, er bror til borgermesteren. Hans yngre bror er skiskyttertrener for Storbritannia, så det ingen tvil om at hvor interessen i den familien ligger.

- God markedsføring for en jobb etter skiskytterkarrieren er over?

- Her i Tyskland får jeg nok knallhard konkurranse. Magdalena Neuner har nemlig gitt ut tre bøker om strikking. Jeg har ikke snakket med henne om strikking, men jeg regner med at hun også strikker en del. Kanskje det er oppskriften til suksess, flirer Tora, som naturligvis hadde med seg strikketøyet i VM-bagasjen.

Artikkeltags