Lannem Silje skadd, trolig ute i flere måneder

Ola M. Skrugstad på Dovre med unikumet Lannem Silje.

Ola M. Skrugstad på Dovre med unikumet Lannem Silje. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Den norske kaldblodsdronningen Lannem Silje fra Dovre er skadet.

DEL

– Vi håper hun kan komme tilbake til våren, sier eier og trener Ola M. Skrugstad til Kanal 75.

Lannem Silje har fått konstatert en mindre blødning på et gaffelbånd. Dette er en skade som det vanligvis tar lang tid å lege. 5-åringen har vunnet 44 av 48 løp og så langt løpt inn 6,7 millioner kroner i karrieren.

Les også: NM-gull til Lannem Silje

Les også: Historisk Lannem Silje

Merket det mandag

Skrugstad utdyper overfor Trav og Galopp:

– Jeg merket det etter en kjøretur med henne mandag. Det er alltid ille med gaffelbåndskader, men jeg har sett verre tilfeller. Jeg tør dog ikke si hvor lenge hun blir borte, det vet vi mer om to-tre uker. Det er fryktelig kjedelig, men det er slikt som skjer. Jeg håper hun skal komme tilbake på det nivået hun har vært på. Det avhenger av om hun tåler opptreningsfasen. Det er som regel det det står på med sånne skader, sier eier og trener Ola M. Skrugstad.

Lannem Silje skulle ha startet på Umåker torsdag, men er blitt strøket.

Erfaring med skaden

Videre sier Skrugstad til RiksToto at han ikke er bekymret for at skaden skal sette karrieren til Lannem Silje i fare. Han har nemlig solid erfaring med nettopp denne typen skader.

– Det er klart at det er trist, skaden er alvorlig. Men jeg har hatt ti hester tidligere med samme lidelse, altså gaffelbåndsskader. Lannem Svarten fikk det en gang, han tok seg til eliten etterpå. Lannem Torill skadet gaffelbåndet sitt om våren som treåring. Hun var med i storløpene samme høst, sier han til nettstedet.

– Jeg besøkte veterinærklinikken i Melhus i dag onsdag. Silje ble scannet, og man fant en liten blødning. Samtidig kunne jeg selv se at fibrene i gaffelbåndet var noe avrevet. Et helt klart bilde av situasjonen fikk jeg derimot ikke.

Videre forteller Skrugstad at han er realist på spørsmål fra RiksToto om han ser lyst på den nåværende situasjonen.

Artikkeltags