Gå til sidens hovedinnhold

Your Highness vant Oslo Grand Prix

Artikkelen er over 5 år gammel

Oskar Eidsaa kunne juble for seier. Bosatt i Drøbak, men opprinnelig fra Ringebu, så han superhoppa si spurte inn til ny løpsrekord og seier i Oslo Grand Prix.

- Vi har verdens beste trener, verdens  beste kusk og verdens beste hest. I dag er den 100 prosent norsk, sier talsmann for eierne av Your Highness, Oskar Eidsaa, etter løpet.

Vinnertiden stoppet på fantastisk flotte 1.10,5a/2100 meter, det er første gang noen traver under 11-tallet i storløpet. Banerekord for utenlandskfødte hopper ble det også. Seieren gjorde henne til den sjette hoppa til å vinne Oslo Grand Prix siden Scott Protector og Karsten Buer vant den første utgaven i 1966.- Det har vært en tung, tung uke. Mye spenning, så nå blir det deilig når kvelden kommer.

- Bjørn Goop kjører så fantastisk at det ikke finnes ord, meldte Oskar Eidsaa. Han er talsmann for de seks øvrige norske eierne av den svenskfødte superhoppa, som med seieren verdt 1.5 millioner i Oslo Grand Prix har travet inn enorme 8,5 millioner kroner i karrieren.

Avgjørende valg av kusken
Løpet ble vunnet mye takket være en strålende styring av sulkyartisten Bjørn Goop. Han fikk en god start og prikket lederrygen, men i stedet for å satse på luke på oppløpet, dro Goop ut i dødens på ledende Mosaique Face.

Han visste at favoritten Nuncio satte fart fra køen og ville lande utvendig leder. Det betød andre utvendig for Your Highness, som dermed fikk muligheten til å spurte inn til seier. Det gjorde hun med glans.

- Innstillingen er unik
- Nå satte vi prikken over i'en med en fantastisk hest. Jeg mener, Nuncio falt med flagget til topps, det var to fantastiske hester som hadde en herlig match, sa storløpskusk Goop i etterkant.

Han tok seg tiden til å rose hesten som har tatt enorme steg etter at hun kom i trening hos franske Frabrice Souloy.

- Innstillingen hennes er unik. Det er sjeldent man kommer borti sånne hopper. Man kan stole på at hun går til mål, forklarte storløpskusken Goop - som gjentok bedriften fra Copenhagen Cup.