Your Highness mister Elitloppet

Your Highness får ikke deltatt i Elitloppet på Solvalla søndag.

Your Highness får ikke deltatt i Elitloppet på Solvalla søndag. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Hesten med Gudbrandsdal-eiere stiller ikke til start i søndagens løp på grunn av halstrøbbel.

DEL

Det var fagbladet Trav og Galopp-nytt som meldte dette fredag morgen.

– En stor nedtur, sier Oskar Eidsaa, bosatt i Drøbak, men opprinnelig fra Ringebu.

Han er talsmann for de norske deleierne av stjernehesten. Eidsaa var nærmest på vei til Solvalla fra sin arbeidsplass offshore for Shell på Haltenbanken og Draugen-feltet.

– Jeg hadde byttet skift for å være til stede på Solvalla. Nå blir jeg værende på jobb, sier Eidsaa, som er klar på hva som nå gjelder:

– Det viktige er å få hesten frisk. Dreier det seg om en ordinær halsinfeksjon, skulle dette være kurant. Om vi rekker Bjerke og Oslo Grand Prix den 12. juni er usikkert nå. Vi får håpe. Det hadde vært veldig morsomt å vise fram Your Highness på Bjerke. Det er jo en toppdrøm som har gått i oppfyllelse - å få være med på en sånn hest, sier Ringebu-mannen.

Han er en av sju nordmenn i en omfattende eierkonstellasjon. Björn Nordstrand, kjent TV4-gründer i Sverige, eier halve hesten. Norske deleiere er Arnfinn Stakston (fra Ringebu), Kolbjørn Gaustad (Eide på Sunnmøre), Kristian Kallevik (Haugesund), Truls Larsen (Fauske), Jørn Thuv (Kristiansund), Reidar do Carma Svensen (Porsgrunn) og nevnte Eidsaa.

Your Highness, som har vunnet 24 av 48 løp, trenes av Fabrice Souloy i Normandie. Hesten har travet inn over syv millioner kroner.

Artikkeltags