Super-Silje i trening igjen

Ola M. Skrugstad har satt lannem Silje i trening igjen.

Ola M. Skrugstad har satt lannem Silje i trening igjen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

For 17 dager siden ble det «konstatert» at Lannem Silje hadde pådratt seg en alvorlig gaffelbåndskade. Det er ikke eier Ola M. Skrugstad like sikker på lenger, og har satt Super-Silje i trening igjen!

DEL

Det var 20. oktober at nyheten sprakk om at Lannem Silje med 44 seire på 48 forsøk hadde pådratt seg en skade i det venstre bakbeinet. En scanning på veterinærklinikken i Melhus påviste en liten blødning, men hevelsen i beinet gjorde at en presis diagnose ikke kunne stilles. Nå er ikke Skrugstad like sikker på at det handler om en gaffelbåndskade.

Ikke halt

- Nei, jeg er ikke det. Ti av mine hester har hatt gaffelbåndskader, og deres skadeforløp har vært annerledes. Lannem Silje har ikke vært halt en eneste dag etter hun fikk hevelsen. Hun belaster beinet på vanlig måte, og oppfører seg helt som normalt, sier Skrugstad til Equus. Han har en annen teori på hva som kan ha gitt hevelsen på gaffelbåndet på den venstre bakbeinet.

Slagskade, ikke avrivning?

- Silje har fortsatt en hevelse på senen, men jeg tror den skyldes en slagskade snarere enn en avrivning i treningssammenheng. Jeg tror Silje kan ha rullet seg på boksen, og slått/sparket seg på en betongkant som finnes der. Det var vanskelig å tyde resultatet av scanningen ettersom skadestedet var væskefylt. Vi kommer til å ta en ny undersøkelse når hevelsen er borte, men det blir ikke før om to, tre uker.

Lannem Silje skulle i utgangspunktet være i ro på boksen og skrittes daglig. Skrugstad kjører nesten sitt vanlig treningsopplegg.

Kjøres i trykkvogn

- Silje er en hest og skal få lov til å være det. Jeg trykkjører henne annenhver dag, og hun går ute på dagtid i luftegården. Der raser hun avgårde i vanlig stil og det er ingenting som tyder på at hun kjenner på en alvorlig gaffelbåndskade. Jeg kjører ikke de vanlige intervallene, ellers er alt som normalt. Hva som er korrekt diagnose får vi ikke svar på før hun skal scannes igjen, men jeg er langt mer optimist enn det jeg var og trener på. Hardkjøret starter ikke før jeg får godkjennelse fra veterinær, men jeg har god tro på at hun skal kunne komme tilbake i banen tidligere enn det jeg først fryktet, sier Skrugstad.

Les også: Lannem Silje skadd, trolig ute i flere måneder

Les også: NM-gull til Lannem Silje

Artikkeltags