Verdens beste

På tross av laber støtte fra Olympiatoppen og Norges Snowboardforbund, klatret Hilde Katrine Engeli helt til topps i VM i paralellslalom lørdag.

På tross av laber støtte fra Olympiatoppen og Norges Snowboardforbund, klatret Hilde Katrine Engeli helt til topps i VM i paralellslalom lørdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Etter to VM-titler som junior kan snøbrettkjører Hilde Katrine Engeli (22) fra Dombås endelig kalle seg verdens beste i seniorklassa også.

DEL

DOMBÅS: Det skjedde under VM i parallellslalåm i spanske La Molina lørdag, der Engeli vant samtlige heat i finalen.

Der slo hun blant andre den tredoble olympiske mesteren og verdenscupvinneren, Nicolien Sauerbreij, fra Nederland. Og i følge faren til Hilde Katrine er prestasjonen ikke på grunn av, men på tross av Olympiatoppen og Snowboardforbundet som har kuttet støtten til hennes gren.

Ubeskrivelig

- Dette føles ubeskrivelig, nesten som en drøm. Ikke rart at mange her nede ser på VM-seieren min som en liten, men lykkelig askepotthistorie. Ekstra deilig var det fordi jeg lenge har følt at potensialet mitt har vært større enn det jeg har klart å prestere. Men jeg elsker denne sporten og derfor har jeg trass i små midler jobbet hardt hele tiden, noe som utvilsomt har gjort meg ekstra sterk. Men lørdag var dagen da alt fungerte og det gjorde godt å få betalt for min mangeårige satsing, sier en veldig glad Engeli fra Spania.

Ordner alt

- Da jeg ikke er en del av et landslag, må jeg ordne absolutt alt sjøl. Heldigvis er det godt samhold i det internasjonale snowboard-miljøet, men likevel må man takle motgang og lære av sine feil for å komme videre, sa Hilde Katrine Engeli under et FYSAK-arrangement i hjembygda like før jul.

Og lørdag var naturlig nok en stor dag også for foreldrene som i alle år har vært hennes hovedsponsor.

- Siden Norge ikke har noe landslag i denne grenen, går Hilde Katrine glipp av mye. Hun har blant annet måttet greie seg uten midler fra Olympiatoppen og Snowboardforbundet. Derfor er det ekstra artig at hun vinner og samtidig tar rotta på de høye herrer i de nevnte organisasjonene.

- Ganske utrolig at de ikke støtter en idrett som tross alt er en olympisk gren. Men trolig er den ikke kul nok, sier en lykkelig, men bestemt far, Vebjørn Engeli på Dombås.

Artikkeltags