Øyer mister trolig X games: – Synd, mener Hafjell-sjefen

Hafjell-sjef Odd Stensrud synes det er synd at alpinanlegget nå ser ut til å miste X games.

Hafjell-sjef Odd Stensrud synes det er synd at alpinanlegget nå ser ut til å miste X games. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Odd Stensrud er ikke overrasket over at Hafjell ser ut til å miste X games neste år. Likevel synes han det er synd at arrangementet nå ser ut til å havne i Bærum.

DEL

– Vi har sett på alle muligheter og alternativer, men det har vært en utfordring med tanke på en trang kalender både internasjonalt og her i Hafjell, sier daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud.

Tirsdag kom meldingen om at den norske X games-arrangøren SAHR er i dialog med Bærum kommune om X games 2018 på Fornebu. Snøshowet er tenkt arrangert etter 17. mai, og det skal kun arrangeres en Big Air-konkurranse.

Les også: X Games vraker trolig Hafjell til fordel for Fornebu

– Datoen for X games i Hafjell var utfordrende. US Open tok bare datoen vår i uke 10, som var Hafjells beste alternativ, og da måtte Hafjell flytte til uke 9, en uke det er umulig for de å stenge av en kilometer med løype, SAHR-sjef Henning Andersen.

Forstår beslutningen

Stensrud forteller om en åpen dialog med Andersen og SAHR hele veien, og at de i Hafjell ikke sitter igjen bitre eller har negative følelser rundt at de nå trolig mister det som var et suksessfullt arrangement i mars i år.

– Vi har lagt ned mye ressurser for å få det til, og det er synd at beslutningen blir at det mest sannsynlig flyttes, men vi har forståelse for at det går i den retningen, sier han.

Les også: Kommunen sa nei til å støtte Hafjell med 2,3 mill. kroner

Han legger til at SAHR har signalisert at de har vurdert andre alternativer, men at Hafjell hele til det siste har jobbet og gjort det de kan for å få arrangementet tilbake til alpinanlegget i 2018.

Sikter mot 2020

Selv om X games 2018 ser tapt ut, ser Stensrud fremover, og håper at Hafjell kan være et alternativ om SAHRs store visjon for X games i 2020 realiseres.

– Det som blir viktig da, er at hele regionen og næringslivet stiller seg bak det, og viser et engasjement for å få X games tilbake. Det vil være nødvendig for å komme i posisjon for å stå for vert for et X games i mye større format, sier han.

Les også: X Games vil utvide til Lillehammer: Her er 100-millionersplanene

– Hvordan synes du responsen blant det lokale næringslivet har vært i forkant?

– Det har vært et veldig positivt engasjement til X games, men jeg har forståelse for at det er en begrensa ressurssituasjon rundt omkring. Det vi ser i denne situasjonen er at Bærum kommune er raske til å snu seg rundt, og det viser et område som har mer økonomiske muskler til å gjøre slike grep.

Andersen forteller at Hafjell og Lillehammer-regionen absolutt er en kandidat til visjonen om et større X games-arrangement i 2020, hvor de drømmer om å kombinere sommer- og vinter-X games.

– Hafjell er absolutt en kandidat i 2020. Vi har aldri hatt en samarbeidspartner på resort-nivå som har vært så profesjonelle som Hafjell, og vi kommer helt sikkert til å sende henvendelse til Øyer og Lillehammer om innspill til vår visjon, sier Andersen.

Artikkeltags