Kleveland fikk kommentatorene til å måpe med ellevilt X Games-triks

Artikkelen er over 2 år gammel

Marcus Kleveland fra Dombås tok X Games-sølv i Aspen natt til lørdag, tross store smerter etter et fall i første omgang.

DEL

LILLEHAMMER: 18-årige Kleveland var en av favorittene foran fredagens finale i Big Air under X Games i Aspen - og han leverte til slutt som ventet. Likevel måtte publikum vente på å få se et ordentlig godt hopp av nordmannen. I sitt første forsøk falt han.

– Jeg slo opp vondheten jeg hadde. Jeg hadde det ikke noe digg da jeg skulle kjøre, men jeg greide å lande i hvert fall, sa Kleveland til NRK.

– Jeg er så fornøyd med sølvet. Rensket opp «the quad» fra i fjor og landet en ny trippel i kveld. Takk til alle, skrev Kleveland på sin egen Facebook-side etter konkurransen.

Les også: Den «lokale» OL-troppen tar form

– Tom for ord

For i sitt andre forsøk leverte han på eksepsjonelt vis, slik bare han kan. Med en «quad cork 1800» fikk han både de amerikanske og norske kommentatorene til å sprette opp fra stolene.

– Akkurat som i fjor viser han frem det råeste trikset. Det er det beste jeg har sett bli gjennomført, sa NRK-kommentator Tom Hovde ifølge egen kanal.

– Oi, oi, oi. Se på det her! Det er utrolig bra jobba, og jeg blir helt tom for ord, utbrøt Hovde videre.

Kleveland ble belønnet med solide 47 poeng for trikset, noe som gjorde at han bare ble slått av Max Parrot til slutt.

Sin tredje i X Games

Også i fjor fikk Kleveland sølv etter Big Air-konkurransen i Aspen. Fredagens medalje er hans tredje totalt i X Games.

– Det er en stor konkurranse. Jeg har ikke lyst til å gå glipp av dette på grunn av en liten ting som gjør vondt. Da kjører jeg heller mens det gjør vondt. Det å få den andre sølvmedaljen her, føles kjempegodt, sa Kleveland til NRK.

Kleveland og de andre snowboarderne skal konkurrere i slopestyle lørdag. Også der er 18-åringen fra Dombås en av favorittene.

Resultater

Menn, Big Air:

1) Max Parrot, Canada 75,00, 2) Marcus Kleveland, Norge 73,00, 3) Yuki Kadono, Japan 68,00.

Øvrig norsk: 7) Mons Røisland 38,00.

Kvinner, slopestyle:

1) Jamie Anderson, USA 94,00, 2) Julia Marino, USA 92,00, 3) Enni Rukajärvi, Finland 87,33.

Silje Norendal trakk seg før finalen på grunn av vanskelige forhold.

Artikkeltags