Gå til sidens hovedinnhold

Står det virkelig så dårlig til?

GD mener

Nominasjonskomiteen har plassert Carl I. Hagen på toppen av listeforslaget som nå er sendt på høring i partiorganisasjonen i Oppland. – Selv om vi har dyktige politikere, så er det ingen kjendiser, sier nominasjonskomiteens leder, Line Sandli.

Nominasjonskomiteen i Oppland får neppe applaus fra partiet sentralt. Ikke noe tyder på at partiledelsen har ønske om at den gamle partisjefen får en ny plass i solen. Ikke bør de vente særlig jubel fra tillitsvalgte og folkevalgte med ambisjoner både på egne og partiets vegne heller.

Vraking til fordel for den gamle formannen er ingen god attest

Valget av Carl I. Hagen sier mye om hvordan nominasjonskomiteen vurderer fylkespartiets egne slitere. Vraking til fordel for den gamle formannen er ingen god attest.

Like interessant som valget av Hagen som listetopp, er historien om forsøket på å bygge opp en kandidat.

I kjølvannet av splittelsen da Morten Ørsal Johansen ble renominert for fire år siden, ble det nominert en nummer to med tanke opprykk til førsteplassen i prosessen som nå pågår. Silje Diserud (27) fra Valdres ble Johansens vararepresentant. Hun skulle bli den naturlige etterfølgeren. Hun skulle få opplæring og slippe litt til, men har ikke møtt på Stortinget en eneste gang. Og med manglende oppfølging, forsvant motivasjonen. Diserud er ikke lenger kandidat.

Frp Innlandet har vært en arena med mye støy siden sammenslåingen av Oppland og Hedmark fylkeslag. Vi har sett hedmarkingene kjøre over Oppland. Vi har sett lunkenheten i det som skulle være en satsing på Silje Diserud, som ikke har gjort annet galt enn at hun ikke er fra Toten. Både Wenche Haug Almestrand fra Lillehammer og varaordfører Stig Melbø i Gausdal har erfaring og politisk kapasitet som matcher resten av Oppland. Da er det trist om partiet velger Hagen fordi de vil ha en kjendis.

Carl I. Hagen på topp for Oppland Frp

Lederen for Frp-nominasjonen: – Positivt at Carl I. Hagen vil hjelpe. Vi har mange gode politikere, men ingen kjendis