Stein raste ut på E6 mellom Ringebu og Fåvang

Denne steinen raste lørdag morgen ut i vegbanen på E6 mellom Ringebu og Fåvang.

Denne steinen raste lørdag morgen ut i vegbanen på E6 mellom Ringebu og Fåvang. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Geolog er nå på veg til Ringebu for å vurdere situasjonen.

DEL

En stein har i løpet av morgenkvisten lørdag rast ut i vegen på E6 ved Elstadkleiva mellom Ringebu og Fåvang. Dette er på stedet der en stor sprekk i fjellet førte til stengt E6 i dagevis i april i år.

Bilister som kom til stedet litt etter klokken halv åtte gikk sammen for å fjerne steinen fra kjørebanen og ut i grøfta, og fikk varslet politiet om raset. En billist på stedet sier til GD at de fikk varslet trafikken i begge retninger, slik at de som passerte ble klar over situasjonen.

Politiet bekrefter til GD at de har mottatt en telefon fra en bilist, og har siden varslet Vegtrafikksentralen om hendelsen.

Steinen har rast ut i vegen på samme sted som tidligere denne våren ble stengt i flere dager på grunn av rasfare og påfølgende sprengningsarbeid.

Er på stedet

Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Statens vegvesen, har nå vært på stedet for å vurdere situasjonen.

– Vi fikk beskjed om raset for en times tid siden og har nå vært og sett på dette. Det er en enkeltstein som har rast ned, sier Stensrud.

– Hva skjer nå?

– Vi vurderer situasjonen slik at vi må ha en geolog hit for å se på om det kan rase mer. Vi tror ikke at det vil rase mer, men vil være på den sikre siden.

– Dette betyr at det ikke var sikret godt nok etter sprengningen av steinblokka her i vår?

– Vi mener det var sikret godt nok, og har ansett situasjonen som trygg. Men det har kommet mye nedbør og det har vekslet mellom kaldt og varm vær. Dette kan føre til at det kommer ned stein.

Seksjonssjef i Statens Vegvesen, Asbjørn Stensrud, er nå i Elstadkleiva for å vurdere situasjonen etter at en stien har rast ut i E6 ved Elstadkleiva. Dette bildet er fra i vår, da E6 ble stengt i flere dager på grunn av rasfare i dette området.

Seksjonssjef i Statens Vegvesen, Asbjørn Stensrud, er nå i Elstadkleiva for å vurdere situasjonen etter at en stien har rast ut i E6 ved Elstadkleiva. Dette bildet er fra i vår, da E6 ble stengt i flere dager på grunn av rasfare i dette området.

Venter på geologen

– Vil vegen blir stengt?

– Det er ikke snakk om å stenge vegen nå. Dette har ikke et slik omfang som i vår.

– Men dette kunne vært farlig hvis en bilist hadde blitt truffet av steinen?

– Ja, det kunne fått konsekvenser, sier Stensrud.

Nå venter Statens vegvesen på geologen, som kommer til stedet om kort tid.

– Vi blir her og følger situasjonen, sier Asbjørn Stensrud

Artikkeltags