Gå til sidens hovedinnhold

Stenger Vinstra videregående skule på grunn av koronaviruset

Artikkelen er over 1 år gammel

Omkring 100 av elevene ved skolen sitter nå i karantene. Skolen stenges i fjorten dager.

Etter dialog mellom kommuneoverlegen og Innlandet fylkeskommune er det bestemt at Vinstra videregående skule blir stengt fra mandag.

Årsaken er situasjonen med koronasmitte i kommunen. Fire personer i Nord-Fron har fått påvist smitte, og over 100 personer er nå satt i karantene.

Venter på 40 prøvesvar

Kommuneoverlege Anders Brabrand vil ikke kommentere om de påviste tilfellene av smitte i kommunen er knyttet til skolen.

– Men det er veldig mange som er knyttet til skolen som er satt i karantene og som kan være smittefarlige. Det dreier seg om rundt 100 elever, sier han til GD. Mange av disse er nå testet. Brabrand anslår at det er gjort mellom 30 og 40 tester. Han håper at svar vil foreligge søndag.

Kommuneoverlegen sier at situasjonen kan oppleves som dramatisk, men peker på at det er viktig å få formidlet at dette er et føre var-prinsipp.

– Det er utfordrende for oss med store ansamlinger av folk, det kan gjøre det problematisk for oss å spore smitte. Derfor blir skolen stengt-

– Det er synd, men vi må prøve å hjelpe til i dette så godt vi kan. Det går ut beskjed til alle elever nå, sier rektor Leif Solheim til GD. Skolen har 409 elever.

Mandag møtes skoleledelsen for å drøfte undervisningsopplegget framover.

Unngå sammenkomster

Nord-Fron kommune ber samtidig om at innbyggerne unngår sosiale sammenkomster de neste fjorten dagene og ber alle om å ta ekstra forholdsregler.

– Kriseledelsen i Nord-Fron kommune har vært samlet til møte i dag, og i samråd med kommuneoverlegen bes alle innbyggere om å være ekstra varsomme. Kommuneoverlege Anders Brabrand oppfordrer til at sosiale sammenkomster ikke blir gjennomført de neste 14 dagene. Dette kan være bursdager, større familieselskap, treninger, konserter eller andre aktiviteter som ikke er nødvendig, skriver kommunen i en pressemelding.

Hindre smitte

– Vi må hele tiden gjøre det vi mener er nødvendig for å hindre ytterligere smitte. De aller fleste vil kunne takle en smitte, men vi gjør dette for å unngå at flere enn nødvendig blir smitta, spesielt eldre og syke. Folk skal ikke være engstelige. Men når så mange nå er smittet eller satt i karantene, ønsker vi å være føre var. Derfor håper vi at folk følger disse rådene og unngår miljø med flere personer samlet, sier kommuneoverlege Anders Brabrand.

Aktiviteter i regi av kommunen, som ikke er nødvendig å gjennomføre blir også avlyst de neste fjorten dagene. Dette gjelder arrangement som kino, ungdomsklubb og andre arrangement som samler mye folk.

Drift av barnehager, barneskoler og ungdomsskole går som normalt – situasjonen vurderes fortløpende.

– Jeg synes det er bra at kommuneoverlegen tar disse forholdsreglene. Det viser at vi tar situasjonen på høyeste alvor. Som kommuneoverlegen sier så er det ingen grunn til at folk skal være redde. Men nå tar vi forholdsregler i forsøk på å hindre at for mange bli smitta. Dette handler om å vise solidaritet og bidra til at færrest mulig blir smitta. Og nå trenger vi hjelp fra våre innbyggere, og jeg håper virkelig at alle følger disse rådene. Jeg vil også rette en stor takk til alle våre ansatte som gjør en formidabel innsats i en vanskelig tid, sier ordfører Rune Støstad i pressemeldingen.

Begrenset besøksadgang opprettholdes

For å begrense videre smitte av koronavirus ble det torsdag innført begrensa besøksadgang ved Sundheim Bo- og Treningssenter. Denne stengingen opprettholdes videre. Dersom noen har behov for å besøke institusjonen må Sundheim kontaktes på telefon i forkant.

Har du mistanke om smitte, ring legevakt/fastlegen – tlf. 116117

Har du spørsmål om koronavirus kan du kontakte Nord-Fron kommune sin beredskapstelefon, tlf. 480 75 383

Kommunens oppfordring til alle innbyggere for å hindre videre smitte er fremdeles:

• vask hendene 5 ekstra ganger daglig

• nys i lommetørkle, og kast deretter i søpla

• unngå å berøre ansiktet

• unngå håndhilsning

• unngå berøring