Gå til sidens hovedinnhold

Sterk prestasjon av Edvald på dagens Tour de France-etappe

Artikkelen er over 1 år gammel

Peter Sagan parkerte konkurrentene da han tråkket til for fullt i spurten på 5. etappe i Tour de France. Den slovakiske spurtkongen tok en overlegen seier. Edvald Boasson Hagen var beste nordmann på 12.-plass, og sto for en av dagens prestasjoner da han helt alene tok seg opp igjen til feltet etter å ha punktert i bunnen av den siste bakken.

Sagan seiret foran Wout Van Aert og Matteo Trentin, som i likhet med resten av feltet var sjanseløse da Bora-rytteren suste forbi på oppløpet i Colmar.

– Tålmodighet, så kommer seieren, sa Sagan, som ikke lyktes i de første spurtene i årets utgave av Tour de France. Onsdagens triumf var hans 12. etappeseier totalt i rittet, men denne sesongen har det vært langt mellom seirene, og han har måttet tåle kritiske spørsmål.

– Når jeg ikke vinner så spør alle om hva som mangler. I dag så dere at jeg ikke mangler noe. Det er bare det at alle trenger hell og en god dag for å vinne, sa Sagan ifølge cyclingnews.com.

– Lagkameratene mine gjorde en stor jobb i dag. Vi kontrollerte hele etappen.

Sterkt av Edvald

Edvald Boasson Hagen var beste nordmann på 12.-plass, men han sto for en av dagens prestasjoner da han helt alene tok seg opp igjen til feltet etter å ha punktert i bunnen av den siste bakken. Han hentet inn et minutt i utforkjøringene etter å ha slitt seg alene over bakken.

– Jeg fikk en punktering på det verste tidspunktet, men jeg greide å hente det inn. Det var positivt, men det var vanskelig å få gjort så mye i spurten etter det. Jeg skulle gjerne vært med feltet hele tiden og uten punktering, men sånn er sykkelsporten, sa han til TV 2.

Han sa at det tok tid å få ny sykkel fordi følgebilen satt fast i kø bak en annen bil, men han vurderte ikke å gi opp og sykle rolig til mål.

– Nei, jeg tenkte det var verdt å prøve.

Hektet av

De fem andre norske endte langt bak. Alexander Kristoff, som ble nummer to i tirsdagens massespurt, kom til mål 18.37 minutter etter vinneren i en gruppe som også inneholdt Vegard Stake Lagenen og Amund Gørndahl Jansen. Odd Christian Eiking og Sven Erik Bystrøm var litt nærmere vinneren.

Kristoff sa til TV 2 at han bevisst tok det rolig fordi den kuperte etappen ikke passet ham.

Selv om det endte med massespurt og seier til en spurtspesialist, var mange av de sterkeste spurterne hektet av lenge før mål.

Julian Alaphilippe forsvarte den gule ledertrøya. QuickStep-rytteren er 14 sekunder foran Jumbo-Visma-rytter Van Aert, som klatret til 2.-plass.

Torsdag venter rittets første tøffe fjelletappe.