Partiet Sentrum Ringebu er stiftet med Therese Rudi som leder. Under årsmøtet til Partiet Sentrum Innlandet i Lillehammer 4. mars, ble Therese Rudi valgt inn på 4.-plass på fylkeslista.

Nå er hun altså lokallagsleder foran høstens kommunevalg.

Sauebonde og kommunestyrerepresentant Therese Rudi har vært profilert som medlem av Arbeiderpartiet i Ringebu, men meldte seg ut av partiet på nyåret etter at hun ikke kom med på nominasjonslista i Ringebu Ap.

– Stolt over å ha Therese med

Hun sa at hun følte seg mobbet ut av det lokale partiet.

Etter det meldte hun seg inn i Tverrpolitisk liste i Ringebu, og ble samtidig tatt inn i fylkespartiet til Sentrum, som ble startet av tidligere Ap-politiker Geir Lippestad i 2020.

Rudi opplyser overfor GD at hun ikke lenger er medlem i Tverrpolitisk liste. Årsaken er ifølge Oddrun Søreng, leder i Tverrpolitisk liste, at de har i sine vedtekter at man ikke kan være medlem i andre partier. Og Rudi er medlem i Partiet Sentrum.

– Alle er uavhengige her, sier Søreng til GD og legger til at Rudi uttrykte forståelse for dette.

Lippestad var til stede på møtet i Lillehammer 4. mars, og sparket i gang Sentrums valgkamp på stand i gågata. Han ønsket Rudi varmt velkommen.

– Vi er stolt av å ha Therese Rudi med på laget og ser fram til at hun skal tilføre oss sitt engasjement, sa Lippestad.

Inviterer flere med

Fredag 17. mars ble Partiet Sentrum Ringebu stiftet som et nytt lokallag i Innlandet, og Rudi inviterer flere med på laget.

«Partiet Sentrum vil fremme en saklig debatt. Den politiske debatten kan være tøff. Vi vil være bevisste på å unngå bruk av personangrep, og holde oss til saken. Vi vil bidra til et anstendig offentlig ordskifte, og en anstendig debattkultur. Vi er inne i en periode med økende renter, vekst i kreditt, i strømpriser, matvarepriser og reallønnsnedgang. Kommunen må holde kostnader nede og samtidig klare å yte gode, lovpålagte tjenester. Vi vil samarbeide og finne de gode, kunnskapsbaserte løsningene på tvers. Som et sentrumsparti er vi godt rustet for et tverrpolitisk samarbeid.» heter det i en pressemelding til GD.

Som lokallagsleder ser Rudi fram til å jobbe med valgprogrammet i tida fremover. «Jeg er topp motivert og glad for all støtte jeg har fått til å fortsette å være en aktiv politiker for Ringebu», uttaler Rudi etter stiftelsesmøtet ifølge pressemeldingen.

Partiet Sentrum Ringebu skal stille liste i kommunevalget og inviterer alle som vil stå på lista om å ta kontakt. «Jeg oppfordrer alle som har innspill til program om å ta kontakt» sier Rudi.

Opprettet i 2020

Partiet Sentrum ble i 2020 et registrert politisk parti i Norge. Partiet ble opprettet av flere tidligere fylkestopper fra Kristelig Folkeparti, avhoppere fra Sosialistisk Venstreparti, Arbeiderpartiet, Høyre og Miljøpartiet De Grønne, samt tidligere byråd for Arbeiderpartiet i Oslo, Geir Lippestad.

Partiet Sentrum stiller liste i alle fylker, og satser på opp mot 100 kommunelister ved høstens valg. Kampen mot utenforskap er partiets sak nummer en. I partiprogrammet sentralt heter det at programmet bygger på sosial, økonomisk og klima- og miljømessig bærekraft.