Stivnakket og arrogant?

DEL

gd mener
Lillehammer Høyre
forsøker å øke presset mot ordfører Ingunn Trosholmen, Arbeiderpartiet og samarbeidspartiene. Det samme gjør representanter for Sp. Bjørgulv Noraberg (H) mer enn antyder at maktpartiene og administrasjonen gjør det vanskelig å ivareta det ansvar han har som folkevalgt, og varsler at han kan komme til å melde forfall til møter dersom arbeidsform og prosess ikke blir annerledes enn hva det nå ser ut til.

Slik kan det ikke være. En krevende situasjon gjør det viktigere enn noen gang å skape trygghet for at politikere fra alle partier har mulighet til helt og fullt å gå inn i de tøffe oppgaver som venter. Det må også gjelde opposisjonen.

Mye skal på plass i løpet av noen hektiske høstuker i lokalpolitikken. Nytt lederskap og en ny maktkonstellasjon trenger normalt litt tid for å finne sin form. Det er det ikke rom for denne høsten. Dramatikken i kommuneøkonomien krever både politisk grundighet og åpne debatter, debatter som involverer og engasjerer også opposisjonen, og som også skaper innbyggerengasjement.

Ingunn Trosholmen og samarbeidspartnerne må svare på opposisjonens krav om andre og bedre arbeidsforhold ved å komme opp med hvordan de har tenkt at dette skal foregå. Akkurat nå framstår makta som stivnakket og arrogant, hvilket er både uheldig og unødvendig.

Mer enn noen andre, bør Arbeiderpartiet vise at de forstår både det økonomiske alvoret og behovet for brede og involverende prosesser. Flertallskonstellasjonen som sikret Trosholmen ordførervervet er skjør, og det kan oppstå situasjoner som gjør det nødvendig å lete etter kompromisser med ett eller flere opposisjonspartier.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags