Gå til sidens hovedinnhold

Stopp galskapen

Artikkelen er over 2 år gammel

leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En skremmende opplevelse som fort kunne fått et alvorligere utfall: Nå må det bli slutt på den villmannskjøring som foregår blant enkelte unge syklister. I voldsom fart farer de gjennom uoversiktlige kryss og rundt uoversiktlige svinger, ofte på feil side av veien, uten tanke på hva som kan møte dem av biler, andre syklende og gående. Jeg vil si at de lever farlig.

Jeg ser det daglig i området Langbakken- Knausen- Tveita- Årettadalen. Her går det nedover, og mange kjører alt for fort og tror de er alene på veien. Dette er også skolevei for mange og ellers en turvei for mange.

Tirsdag 10/9 gikk min samboer og jeg tur på Søre-Ål, som vi ofte pleier. Vi var på vei oppover gangveien langs Årettadalen. Vi var kommet like nedenfor svingen opp i Tveita, en meget uoversiktlig sving, da en syklist i stor fart kom rundt svingen og mot oss. Han greide ikke stanse og vi kom oss ikke unna. Min samboer ble truffet, hun ble slengt bakover og slo bakhode, albue, rygg og hofte i asfalten.

Hun har fortsatt smerter. Det var en sjokkerende opplevelse som gikk relativt bra, men som kunne gått mye verre.

Det går fort i nedoverbakke, men husk at dere ikke er alene på veiene. Ta hensyn i trafikken, avdemp farten etter forholdene. Særlig hensyn må en ta når oversikten er dårlig og en ikke vet hva som venter i et uoversiktlig kryss eller rundt en uoversiktlig sving. Senk farten så dere hele tiden har kontroll.

Jeg oppfordrer ungdommen, foreldre og lærere til å ta tak i problemstillingen og vise trafikkvett. Ingen vil at det skal skje ulykker.


Ove Hagen, Lillehammer