Gå til sidens hovedinnhold

Stopp Høyres sentralisering!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Høyres førstekandidat i Oppland, Kari-Anne Jønnes har et innlegg i GD mandag 18. januar der hun er ærlig nok til å avsløre Høyres sentraliseringspolitikk. Hun skriver entusiastisk om Mjøsbyen som det fremtidige tyngdepunktet i Innlandet. Der skal det være et «variert kulturliv, idrettsaktiviteter for enhver smak, et mangfold av arbeidsplasser og tunge kompetansemiljøer.»

Hva så med dalene og bygdene utenfor dette HøyreMekka? Jo, mener Jønnes:

«- det store omlandet, med høye fjell og dype daler, fiskevann, elver og fossefall, milevis med skiløyper og det vakreste kulturlandskap man kan tenke seg. Det er her vi vil at folk skal leve ut drømmene sine.»

Her skal det ikke være arbeidsplasser og kulturliv, her skal vi drømme om det som kunne vært. I tillegg skal de urbane tydeligvis også komme hit for å leve ut drømmene sine.

Nå er det viktig å samarbeide og sørge for at Jønnes aldri kommer på Stortinget, Høyre må aldri få flertall for å gjennomføre politikken sin. Vi har allerede fått mer enn nok.

Jan P. Hammervold, Lillehammer