Gå til sidens hovedinnhold

Storbrannen i Moelv: Døde etter omfattende vold

Politiet har mottatt endelige obduksjonsrapporter og har ferdigstilt sin etterforskning av brannen og drapet som fant sted i Moelv i september 2020.

Det er Politiet i Innlandet som informerer om dette i en pressemelding mandag formiddag. Saken vil nå bli oversendt Hedmark og Oppland statsadvokatembeter til vurdering.

Den 30. september 2020 mottok nødetatene melding om en kraftig brann i et næringsbygg i Moelv. Det ble etter hvert funnet to døde personer i det nedbrente næringsbygget. Politiet mener at saken er godt belyst gjennom en bred og grundig etterforskning, og mener fremdeles at det er tale om et drap og et selvdrap.

Det er brukt store ressurser for å finne ut hva som har skjedd. I løpet av etterforskningen har politiet blant annet gjennomført 110 avhør og gått gjennom 600 timer med video fra overvåkningskameraer. Lensmannskontoret i Brumunddal har hatt bistand fra Kripos på både teknisk og taktisk nivå. I tillegg har flere andre enheter i Innlandet politidistrikt bidratt.

Les også

Drapssaken i Moelv var blant de mest krevende for politiet i fjor: – Mye informasjon måtte hentes inn på kort tid

Politiet har nå mottatt de endelige obduksjonsrapportene. Den endelige obduksjonsrapporten av Christian Berg fra Gjøvik viser at han var død før brannen startet. Videre at han var utsatt for omfattende vold og at dødsfallet vurderes å ha sammenheng med skadene han var påført.

Politiet mener at drapet skjedde på en adresse i Gjøvik sentrum der siktede har tilknytning.

Politiet gjorde omfattende undersøkelser på adressen og fant blant annet blod fra den drepte, samt DNA fra den siktede og den drepte på gjenstander på dette åstedet. På åstedet ble det også funnet en gjenstand som politiet mener ble brukt under voldsutøvelsen.

Den drepte ble trolig fraktet fra Gjøvik til næringsbygget i siktedes bil. Krimtekniske funn, elektroniske spor, obduksjonsrapporten og resultatene av alle taktiske etterforskningsskritt støtter opp om denne teorien.

Obduksjonsrapporten av den siktede støtter politiets teori om at den siktede startet brannen for deretter å ta livet av seg selv.

Politiet antar at motivet for drapshandlingen har sammenheng med en konflikt av økonomisk art mellom de to personene. Siden begge er døde, vil vi ikke få full klarhet i hva som utløste drapshandlingen. Politiet mener siktede var alene om drapshandlingen.

Det er funnet spor etter brennbar væske i næringsbygget i Moelv. Det er kartlagt flere arnesteder. Politiet mener at dette er brannårsaken. Etterforskningen tilsier at det var siktede som startet brannen og at han var alene om det.

Politiet vil nå oversende saken til Hedmark og Oppland statsadvokatembeter for vurdering.

De pårørende i saken er orientert om innholdet i denne pressemeldingen. De ønsker at politiet formidler at de ønsker ro og at de ikke kontaktes av media.