Da brannvesenet kom til stedet var det åpne flammer og røyk utvendig.

Etter kort tid slukket brannvesenet brannen i hovedinngangen, men fikk ikke kontroll på brannen i resten av kirken med en gang.

Rundt klokka 05.30 meldte politiet på Twitter at det så bedre ut, og at brannvesenet begynte å få kontroll på brannen.

– Brannvesenet har kontroll på brannen nå, de går gjennom kirken for å sørge for at den ikke blusser opp igjen. Men nå er det ingen åpne flammer, sier operasjonsleder Atle B. von Obstfelder til GD litt over klokken 06.30.

Evakuering var aktuelt

Kommunen ble varslet i tilfelle det ble aktuelt med evakuering av naboer i nærheten av kirken, men Obstfelder sier at de slapp å evakuere noen.

Arbeidet med å slokke brannen beskriver Obstfelder som vanskelig, både på grunn av kirkens oppbygging og værforholdene på stedet.

– Det er en kirke fra 1939, som har mange hulrom. I tillegg har det vært kraftig vind i området som har gjort slokkingsarbeidet vanskelig og utfordrende.

Ingen mistanke om at brannen er påsatt

Til GDs reporter på stedet forteller mannskapet at det har en viss anelse om hvor brannen har starta, men at det er for tidlig å si noe om årsaken. Brannvesenet har opplyst til politiet at brannen trolig har startet i kirkerommet, like på innsiden av hovedinngangen.

– Opplysninger vi har fått fra brannvesenet er at mulig arnested er like på innsida av hoveddøra, i et rom der. Det er vel det som regnes som kirkerommet, sier operasjonsleder til Per Solberg rundt klokken 09.40 torsdag morgen.

– Har dere noen mistanke om at brannen er påsatt?

– Vi har ingen opplysninger som leder i den retning, svarer Solberg.

Kirken har store indre skader, i inngangspartiet og i kirkerommet og flere vinduer er knust. Restverdisikringa har allerede vært i kirken for å sikre verdier og minske skaden. I neste omgang vil det etter hvert bli startet etterforskning.

– Jeg er usikker på om etterforskningen starter i løpet av torsdag, sier Solberg hos politiet.

Brannvesenet har avsluttet slukningsarbeidet, men er fortsatt på stedet i tilfelle brannen blusser opp igjen.

Dombås kyrkje

- Ei korskyrkje bygd i 1939.

– Den vart teikna av arkitekt Magnus Poulsson, som hadde studert kyrkjene i Gudbrandsdalen og feriert mykje på Dombås.

– Den opphavlege planen var å lage ei kyrkje med inspirasjon frå stavkyrkjene i dalen, men da dei opna skiferbrot i Jøndalen i Dovre bestemte dei seg for å bruke den i bygginga.

– Kyrkja vart teke i bruk 24. september 1939.