Gå til sidens hovedinnhold

Støtt opp om Otta

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Jeg følger med stor interesse planen om bygging av Gudbrandsdal slakteri på Otta og håper spaden kan settes i jorda snarest. Jeg håper også at alle støtter opp og gjør sitt beste så det blir slakteri på Otta.

At kommunene har stram økonomi og mange oppgaver, er kjent for alle, men slakteri på Otta er også en viktig oppgave, ingen kan være i tvil om det! Akkurat dette må kommunene støtte i jordbruksbygder!

At produsentene er lojale mot Nortura er rart; opptrer Nortura slik at det er naturlig å støtte dem?

Dyrevelferd er merkelig lite nevnt i slakterisaken. Er det bare å jage dyr inn på slakteribilen slik at en er kvitt dem? Er det ingen tanker om lang transport, bare oppgjøret kommer. Jeg tenker ofte på dyretransporten etter at Nortura la ned slakteriet på Otta. Det er ikke godt å tenke på dyra.

Når vi i sin tid skulle levere storfe, måtte vi ofte levere ekstra tidlig for at dyra skulle komme til Otta for å bli slaktet samme dag. Med de lange avstandene som er nå, blir dyra stående over natta, trolig med vann, men ikke fôr. Dyrevelferd? Å komme fra et godt fjøs med rikelig fôr og vann til denne behandlingen burde alle dyreeiere spare dyra sine for!

Anna-Marie Ørjasæter, Skjåk