Sognefjellsvegen åpnet fredag formiddag og lørdag formiddag var det en rekke toppturentusiaster som var klare til å legge ut på tur fra områdene rundt Krossbu og Sognefjellshytta. Tidligere i april åpnet vegen over Valdresflya.

Selv om det er mindre snø enn normalt er det fine skiforhold flere steder i fjellet, både i Rondane, rundt Gjende, Jotunheimen, og Sognefjellet. Det fine påskeværet vil holde seg stabilt gjennom hele påskeuken, men det kan se ut som om det kan skye noe over onsdag og torsdag før solen titter fram igjen. Det er spådd helt vindstille – så alt ligger til rette for den som vil ha fine skiopplevelser.

Krossbu har sørget for å brøyte campingplassene slik at det blir flere parkeringer. Det opplyser Eirin Brenna Holø fra Krossbu til GD.

Fredag formiddag åpnet også fylkesveg 55 over Sognefjellet. Tidligere denne måneden åpnet fylkesveg 51 over Valdresflya.

– Husk at disse er nattestengt fra 20–08. Det er ikke mulig å komme seg gjennom etter at bommene er stengt. Da må folk eventuelt booke seg inn på overnattingssteder inne på strekningen. Det er greit å beregne litt god tid, sier trafikkoperatør på Vegtrafikksentralen, Nils Aae.

Les også: Eirin (24) kjøpte turisthytte på impuls – slik gjekk det fyrste året

Les også: Turistvertar jublar etter tidleg vegopning: - Dette betyr mykje

Les også: Kristian (57) brøyter Sognefjellsvegen: – Ingenting å si på utsikta her

Les også: Høgruta tar turismen mot nye høyder