Surr om fylkesformue

Fylkesforhandlere: Hvem vet hva om hvilke verdier Oppland og Hedmark tilfører Innlandet fylkeskommune?

Fylkesforhandlere: Hvem vet hva om hvilke verdier Oppland og Hedmark tilfører Innlandet fylkeskommune?

DEL

gd mener
Fylkesordfører
Even Aleksander Hagen (Ap) er enig med GD i at det er viktig å unngå at statlig infrastruktur sluker næringsarealene i Hovemoen. Ikke unaturlig er han uenig i at fylkeskommunen i ulike sammenhenger oppleves som en bremsekloss for utvikling og vekst. En telefonrunde til partikolleger oppover Gudbrandsdalen som sliter med tunge planprosesser, vil gi fylkesordføreren et mer nyansert bilde av akkurat det.

Ap og Sp vil beholde fylkeskommunens eierskap til betydelige deler av næringsområdet i Hovemoen, inntil det kommer gode prosjekter som gjør det naturlig å selge areal. Det er et vettugt standpunkt. Samtidig er det viktig at ønsket om å tenke og forvalte i et langsiktig perspektiv, ikke ender i passivitet.

Varaordføreren etterlater et inntrykk av at opplendingene ikke vet hva de har

For øvrig er det oppsiktsvekkende når fylkesvaraordfører Aud Hove (Sp) benytter denne anledningen til å etterlyse en oversikt over alle de fylkeskommunale eiendommene, for å ha kontroll på hvilke verdier fylkespolitikerne forvalter. Hove etterlater et inntrykk av at opplendingene ikke vet hva de har.

Både Hove og Hagen har sittet ved bordet når Oppland og Hedmark har forhandlet om premissene for sammenslåing av fylkene. De har vært parter i en prosess der begges partifeller fra Hedmark har redusert verdien av eget bo før sammenslåingen, ved å sikre at deler av Eidsiva-formuen kommer bare hedmarkinger til gode.

Det er ganske spesielt, og på grensen til uansvarlig, å forhandle med en motpart som er mer opptatt av egne særinteresser enn av framtidige fellesinteresser, og ikke samtidig ha oversikt over hvilke verdier Oppland er i ferd med å overføre et felles bo.
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags