Svar til Emilie, Sandra og Marit i Sp

Hvem er sauens fiende?

Hvem er sauens fiende? Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Om Emilie, Sandra og Marit mener at H og Frp beskylder Sp for å drive et «manipulativt spill» om ulv, blir jeg skuffet. Det er nå sånn da, at de fleste i Norge mener Sp driver et råttent spill mot  naturen i sin helhet. Vi kan godt stappe KrF og Ap ned i samme sekk og klistre «utgått på dato» på sekken.

«Lar ulven herje», skriver de, og blottlegger sin totale mangel på kunnskap når det gjelder dyr. Det som er urovekkende, er at det er disse 3, som politisk, representerer den yrkesgruppen som arbeider mest med dyr. Sp representerer bonden, ikke som et parti, men mer som en fagorganisasjon, som de ble stiftet som om vi ser tilbake i historien.

Dyrs interesser, dyrs rettsmessige vern, dyreadferd osv, eksisterer knapt kun for egne dyr, langt mindre for naturens egne arter og hva de trenger for beskyttelse.

Her bruker altså Sp enorme ressurser og tid for å kjempe kampen for en rettferdig og balansert rovdyrforvaltning fordi kampen er viktig for mange folks liv.

La oss se på realitetene; Sp kjemper nå altså for å få drepe....2-3 ulvevalper. Dette har vel ingenting med ulv å gjøre. Dette har KUN med kommune-/fylkestingsvalget 2019 å gjøre. Dette er typisk Sp politikk, å kaste ut slike krav og påstander som om det har med liv og død å gjøre....bare for å kapre velgere. SP slåss på landsbygda mot Ap, H og Frp om de samme stemmene, og da har alle 4 partiene satt ulv som hovedfiende for å få stemmer.

Det som norske velgere bør tenke på, er å velge partier som jobber for å få ned antall sau/lam, slik at det gjenspeiler kundens forbruk. Få sau/lam ut av nasjonalparkene våre, slik at bl.a villrein og moskus, ikke blir rammet av flere sykdommer fra beitedyr. Få satt beitedyr bak rovdyrsikre gjerder, slik at vi kan ha de 10-valpekull pr år, UTEN at dette skaper problemer. Alle andre land makter dette, men ikke Norge, fordi vi har Sp.

HVA er vitsen med å produsere for mye sau/lam?

«Livskvalitet», skriver de.....blir livskvaliteten bedre ved å få drepe noen valper i skogen? Seriøst SP.....tror dere virkelig selv på dette våset?

«Næringsgrunnlaget til mange bønder, biologisk mangfold i kulturlandskapet og bærekraftig og miljøvennlig matproduksjon, er truet.....»

Næringsgrunnleget til bønder er ikke truet. Sp vet det kanskje ikke, men de fleste bønder i Norge er overhodet ikke berørt av ulv. Vi har noen få av de 10.000 hobbybønderne som driver med sau, som blir berørt. Disse driver altså hobbybruk og har hovednæringen utenfor «gårdsdrift» og blir således ikke berørt på annen måte enn at inntekten fra sin hobby, blir berørt.

Det Emilie, Sandra og Marit IKKE nevner, er overproduksjonen som vi har hatt de siste årene. Når utlandet er mettet på norsk overskuddssau, pelsdyrnæringen har fått sitt, skal altså resten av overskuddet ut på billigsalg. Faktisk går det så dårlig med omsettningen at ansatte mister jobbene sine hos Gilde/Nortura.

LIKEVEL opprettholder Sp sin 0-visjon på ulv og fortsette å overprodusere. Da sier det seg selv at antall velgere, er viktigere enn et fungerende landbruk og en ekte livlig natur.

Bærekraftig og miljøvennlig matproduksjon har blitt tilbakevist så mange ganger nå, at det ikke har noen hensikt å skrive mer om det. Det er kun Ap og Sp som fremdeles mener dette.

Det er også mildt sagt pinlig å lese referat fa Stortinget om alle de forslag Sp og Ap har fremsatt om ulv, og blitt nedstemt, gang på gang. Selvfølgelig er det alle andre sin skyld, men aldri Sp politikk som er feilslått.

Tenk om Sp kunne jobbet like ivrig for en miljø og klimapolitikk i Norge, som de gjør for å ødelegge naturen. Det mangler de jo fullstendig. Jeg har søkt og søkt, men har ikke funnet noe om en fremtidig klima politikk som vil noe.

Senterpartiet er i en klima og miljø situasjon, en skam for Norges fremtid. De burde vel gått ut av Stortinget og blitt fagorganisasjonen for landbruket, på lik linje med de andre organisasjonene. Norge kan ikke, og må ikke la seg styre inn i fremtiden av Senterpartiet.

Moder Jord tåler det ikke........

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags