I løpet av det siste døgnet har det vært over 25 viltpåkjørsler i Innlandet. Politiet ber alle som ferdes langs vegene om å være oppmerksomme på det som skjer i og ved vegen.

– Avpass farten etter forholdene, er oppfordringen fra politiet.

Ingen personskader

Når GD slår på tråden til operasjonssentralen lørdag morgen, har det rent inn flere meldinger i løpet av natten. Fra klokka 22 har ingen av påkjørslene vært i Gudbrandsdalen, men det har vært flere i Innlandet gjennom natta.

– Vi får melding om en akkurat nå, forteller oppdragsleder Therese Bylterud når GD slår på tråden.

Påkjørslen har skjedd på Fluberg i Søndre Land.

– Har noen av påkjørslene endt med personskader?

– Ingen av dem i natt, sier Bylterud.

Til Oppland Arbeiderblad sier operasjonsleder Haagen Løvseth at påkjørslene kan skje overalt.

– Viltpåkjørsler skjer i hele Innlandet, på alle typer veger fra E6 og E16 til mindre sideveger, så det er viktig å være oppmerksom på det som skjer og avpasse farten etter forholdene, sier operasjonsleder Haagen Løvseth .

Denne elgens kryssing av den isglatte veien ble fanget på video i Kolbu denne uken.

Trekker ned

Totalt i januar var det hele 500 påkjørte dyr langs vegene i fylket vårt. Noe av årsaken kan være snøfallet denne vinteren. All snøen kan få elg og rådyr til å trekke mot tettbebyggelsen.

– De bruker ofte nærområdene til vegene hele året. Men særlig når det blir mye snø trekker de ned i lavlandet. Vi får stadig meldinger om dyr som også trekker inn mot tettbebygde strøk, sa Jan Olav Solstad, leder av fallviltgruppa til GD i januar.

Også Ringebu har det vært mye vilt langs vegene denne vinteren. Til GD forrige uke, uttrykte ordfører i Ringebu kommune, Arne Fossmo, sin bekymring.

– Det er mer elg langs vegen enn noen gang, sa Fossmo.

Han er også leder av viltnemnda i Ringebu, og han frykter at det blir en blodig vinter langs vegene.

– Bli flinkere på dette

Når uhellet først skulle være ute, og man kjører på et dyr, minner fallviltmedarbeider Magnus Stenbrenden i Ringsaker kommune på at bilistene må merke området de har kjørt på vilt.

– Folk må bli flinkere på det. Det er så mye enklere for oss som skal ut og gjøre en jobb, dersom det henger en markør der påkjørselen skjedde. Det kan være en plastpose eller en gul markørlapp som du får kjøpt på bensinstasjoner, uttalte Stenbrenden til GD i januar.