Svartmaling av Møllerløkken?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Merethe Kjellberg (AP) mener atOddvar Møllerløkken (H) svartmaler situasjonen i Lillehammer (GD, 8.1). Når kommunen befinner seg i en svært krevende økonomisk situasjon og ditto brutte valgløfter, er det ikke vanskelig å forstå at Kjellberg har behov for å glatte over situasjonen.

Man kan glatte over svakheter som følge av en bestemt politikk over en viss tid, men over tid vil det uansett komme fram i lyset. Møllerløkken har ikke påpekt noe annet enn at Lillehammer har utfordringer når det gjelder det lokale næringslivet; næringsvariasjon, inntektsnivå og sysselsatte i privat sektor. PÅ NHOs kommunebarometer for 2020 vi på 12. plass i Innlandet. Bak kommuner som Østre-Slidre, Vestre-Slidre og Nord-Aurdal. Er det noe å slå seg på brystet for?

Møllerløkken påpeker at det er gevinster å hente ved å skape enda flere arbeidsplasser i privat sektor. Kjellberg tolker det som om han mener at offentlige arbeidsplasser er en hemsko. Det er underlig hvordan en tekst kan tolkes til det ugjenkjennelige. Kjellberg burde vite at kommuner med høy andel private sysselsatte også har høyere befolkningsvekst, en yngre arbeidsstyrke, mer kjøpekraft samtidig som at både sykefraværet og uføreandelen er lavere.

Hvorfor har ikke Lillehammer da noe å tjene på å bli enda bedre på dette området? Man kan velge å kalle dette spørsmålet for svartmaling. Det er et velkjent triks å klistre negative merkelapper på sine politiske motstandere for å forsøke å feie de av banen og dermed sensurere all motstand. Det finnes bedre måter å utøve makt på. Alternativt kan man erkjenne at resultatene burde ha vært bedre og gjøre noe med det. Hvorfor ikke utfordre Høyre og resten av opposisjonen på flere ideer og forslag til hvordan?

Det må være opp tilleserne å avgjøre hva som vil være den beste strategien for Lillehammer på lengre sikt.

Ulf Holberg, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags