Gå til sidens hovedinnhold

Swix og Ski Classics skiller lag

Artikkelen er over 6 år gammel

Landistanse-konseptet Ski Challenge, som er en serie med langløp i langrenn, og utstyrsprodusenten Swix har avsluttet sitt samarbeid. Det opplyser Ski Classics i en pressemelding tirsdag.

Endrer navn

– Swix har vært en aktiv og positiv del av vår utvikling, og vi vil takke dem og direktør Ulf Bjerknes for støtten vi har fått i utviklingen av vårt langløpskonsept. Ski Classics ser seg nå om etter en ny hovedsponsor, opplyser Ski Classics-sjef David Nilsson.

Det betyr at det ikke lenger blir noe Swix Ski Classics - som har vært navnet på langløpsserien siden Swix og Ski Classics inngikk samarbeid i 2012.

– Vi vil takke Swix for et suksessfullt samarbeid. Gjennom den perioden har vi sett en enorm utvikling for langdistanseløp generelt, sier Nilsson i pressemeldingen.

Birken og Vasaloppet

Administrerende direktør i Swix Sport Group, Ulf Bjerknes, forteller at det lillehammerbaserte selskapet fortsatt vil ha tett samarbeid med langløpene rundt om i Europa.

– Vi kommer fortsatt til å investere tungt i Ski Classics i framtida. Vi kommer fortsatt til å jobbe godt gjennom våre lag, som deltar i rennene, sier han i pressemeldingen.

Til GD utdyper Bjerknes:

– Det er en helt udramatisk hendelse. Vi kommer til å jobbe svært tett med løpene videre. Dette innebærer kun at navnet forsvinner, samtidig som det frigjør noen ressurser hos oss.

Blant løpene som går inn under Ski Classics er Jizerska Padesatka (Tsjekkia), Marcialonga (Italia), König Ludwig Lauf (Tyskland), Vasaloppet (Sverige) og Birkebeinerrennet.

Flere saker om Swix:

Swix får flagg-nekt

Frustrert over kritikk fra Swix 

Swix og Fischer møtes i retten 

Solgte sportsutstyr for 813 millioner 

Fra Rode til Swix 

Swix syr ikke lenger denne jakka i Østen 

Strålende folkefest!