Det var knyttet store forventninger til Gudbrandsdalens store håp, Edvald Boasson Hagen, før VM-fellesstarten søndag. 30-åringen har vist god form i hele år, og hadde forberedt seg svært godt inn mot mesterskapet.

Og det startet så bra. Det norske laget lå hele veien flott med i forreste del av feltet, og sett bort fra at han måtte ned til servicebilen ved en anledning, lå Edvald godt plassert helt inn til siste runde.

Supporterne var på plass

Supporterklubben var tidlig på plass for å heie ham fram de tolv rundene gjennom Bergen.

– Vi har vært oppe tidlig og forberedt oss. Vi har fulgt Edvald i tykt og tynt siden han var 18 år. Det er dette vi har ventet på, sa primus motor Tove Lillemoen til GD underveis i rittet.

Dessverre endte ikke rittet helt som de hadde håpet. Da Laksebakken ble forsert for siste gang, satt Edvald bra med inn i bakken, men hadde ikke krefter til å følge de beste hele veien.

Den andre norske kapteinen, Alexander Kristoff, klarte imidlertid å karre seg opp innenfor en liten nok avstand til at det kunne hentes inn i de lette partiene inn mot mål. Der gjennomførte nordmannen en sterk spurt, men måtte til slutt se seg slått med noen få centimeter av slovaken Peter Sagan.

Les også

Se hvordan Edvald ble oppmuntret i Laksebakken

 

Solid jobb av Truls Korsæth

Vår andre lokale rytter, Truls Korsæth, måtte slippe feltet i den tøffe Laksebakken et stykke før mål. Da hadde han imidlertid gjort en solid hjelperytterjobb for våre to kapteiner.

Faren til Truls, Lars Erik Engen, var naturligvis på plass langs løypa. Han hadde følgende å si om rittet.

– Det var vanvittig spennende. Det er ikke hver dag man får se sønnen sin i VM på hjemmebane. Det er "once in a lifetime".

Slik ble Edvald heiet fram i VM-løypene