Herrelaget straffet etter sykkelvelten der Camilla ble skadet

BLE SKADET: Camilla Schjetne, opprinnelig fra Biri, ble skadet i sykkelvelten under Trondheim-Oslo. Herrelaget som forårsaket ulykken ble deplassert til siste plass etter hendelsen.

BLE SKADET: Camilla Schjetne, opprinnelig fra Biri, ble skadet i sykkelvelten under Trondheim-Oslo. Herrelaget som forårsaket ulykken ble deplassert til siste plass etter hendelsen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Arrangørene av Den store styrkeprøven har kommet fram til at Asker CKs herrelag var ansvarlig for velten der flere kvinnelige syklister ble skadet.

DEL

Det nærmet seg mål for Ladies Edition lørdag da et herrelag kom i stor fart bakfra og prøvde å passere. Det var det derimot ikke plass til og tre av damene blir torpedert i det som ble en massevelt.

Tilbake lå tre damer hvorav den ene alvorlig skadd. Dette var 39 år gamle Camilla Schjetne, opprinnelig fra Biri, men bosatt i Moelv siden 2015.

Deplassert

– Jeg har det etter forholdene bra, men det er et smertehelvete. Jeg har fått to brudd i bekkenet og det har i tillegg fått en skjevstilling. Det er visst ganske komplisert, sa Schjetne til Ringsaker Blad tidligere denne uka.

Hun opplevde at herrelaget som kom bakfra og skulle passere dem presset dem slik at at flere av damesyklistene veltet.

I en pressemelding mandag kveld skriver Styrkeprøven at «basert på de innhentede opplysninger er Styrkeprøven av den oppfatning at Asker CK ikke har utvist tilstrekkelig hensynsfullhet eller varsomhet i sin passering av kvinnelaget. Den som foretar en forbikjøring bærer i hovedsak ansvaret for en trygg og sikker passering».

Derfor blir Asker CK ilagt tidsstraff tilsvarende sisteplass i konkurransen.

Asker CK har erkjent og beklaget at de feilvurderte situasjonen da de passerte damelaget i Østre Akervei i Oslo. De påpeker at veien var smal på stedet.

Forferdelig trist

«Våre ryttere stoppet, kjørte tilbake, snakket med de skadde og ringte ambulanse. Vi kjørte først videre etter å ha forsikret oss om, flere ganger, om at de skadde ble ivaretatt», skriver laget, ifølge pressemeldingen.

Svein Tore Bergestuen er rytter på det anmeldte laget og opprinnelig fra Jevnaker.

Han reagerer på saken og har forklart sin versjon av historien til magasinet landevei.no.

– Dette er forferdelig trist. Vi ønsker alle de involverte god bedring. Men jeg kan ikke akseptere at vi blir fremstilt som idioter som stikker fra en ulykke, sier han til magasinet.

Glad for avgjørelsen

– Jeg satt i rulla og da vi hørte smellet bak oss, stoppet vi, snudde og hjalp til. Selv snakket jeg med flere av de skadde fra begge lag. Jeg spurte hvor de hadde vondt og om generell tilstand på to av tre. Etter en stund var det mange hjelpere. Jeg spurte flere ganger om de trengte mer bistand. Med begge hendene i været ropte jeg til og med om de var sikre. «Ja, bare dra» var svaret. Jeg reagerer derfor på det som blir sagt, sier Bergestuen.

Lagkaptein for Ladies Edition, Heidi Tovdal, sier følgende til landevei.no:

– De gjør det de kan for å sette seg selv i et bedre lys. De bør heller bare komme med en sterk unnskyldning. De bare durte inn i mål, og de tok ikke kontakt eller noenting etter målgang. Det gjorde bare laget som kom etterpå, mener Tovdal.

Damelaget har anmeldt hendelsen og Tovdal sier hun er glad for avgjørelsen av arrangøren.

– Vi er utrolig glade for at Styrkeprøven har tatt helgens hendelser og sikkerhet på alvor. Vi setter stor pris på avgjørelsen, sier Tovdal.


Artikkeltags