3. plass i Flandern Rundt

IMPONERER IGJEN: Truls Engen Korsæth ble nr. 3 i U23-utgaven av Paris Roubaix. Her etter 3.-plassen i fjorårets birkebeinerritt. Foto: Per Ivar Henriksbø

IMPONERER IGJEN: Truls Engen Korsæth ble nr. 3 i U23-utgaven av Paris Roubaix. Her etter 3.-plassen i fjorårets birkebeinerritt. Foto: Per Ivar Henriksbø

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Joker-syklisten Truls Engen Korsæth fra Lillehammer, syklet lørdag ettermiddag inn til en imponerende 3. plass i U23-utgaven av brosteinsklassikeren Flandern Rundt. En annen lillehamring, Anders Skaarseth, ble nummer 7!

DEL

Med den prestasjonen matcher han nesten Alexander Kristoff som vant proffenes Flandern Rundt sist helg.

- Hva gjorde du riktig, Truls?

- Jeg hadde en bra dag. Fikk sjansen til å prøve meg litt selv, siden Daniel Hoelgaard sleit med et ribbein. Planen var å henge på de beste opp Koppenberg. Vi ble etter hvert liggende tre i brudd da det var rundt 30 km igjen. Jeg falt av i neste brosteinsbakke, men kjørte meg opp. Falt av igjen i neste, og ble liggende alene og jobbe, men greide å holde unna for hovedfeltet.

- Dere kjørte ikke full distanse?

- Vi kjørte 177 kilometer. Ni mil kortere enn proffene, men det var hardt nok.

- Du er tilbake for fullt etter fjorårets kyssesyke?

- Føler det. Jeg fikk en bra slutt på fjorårssesongen og har ikke hatt tilbakefall.

- Er du på veg til å bli klassikerrytter?

- Brostein passer meg bra. Løypa i dag passet meg også bra. Jeg har aldri kjørt brosteinsritt før. Men har bakgrunn fra terreng, så jeg er vant med humpete underlag.

- Du fikk Anders Skaarseth med deg høyt oppe på resultatlista?

- Ja, det var veldig moro. Anders er sterk og blir veldig god.

- Hva er neste på rittprogrammet?

- Vi skal kjøre noen ritt med landslaget her nede. Hjemme blir det Ringerike Grand Prix og Hadeland Grand Prix før Tour des Fjords. Jeg kommer ikke til å sykle Tour of Norway i år.

- Men NM i Lillehammer?

- Ja visst. Det blir kult.

Sportssjef i Norges Cykleforbund, Hans Falk, var strålende fornøyd på telefon fra Belgia lørdag ettermiddag. På veg til Roubaix for å ta imot de norske rytterne i søndagens Paris-Roubaix.

- Veldig, veldig bra. Truls satt med i en liten gruppe. Han lå kom til mål bare syv sekunder bak vinneren. Truls har en enorm kapasitet. I ritt ellers gjør han også en veldig bra jobb for laget. Resultatet i Flandern blir viktig for selvtilliten etter fjorårets langvarige sykdomsavbrekk. Han er blant de beste U23-rytterne vi har, og viser at han har stor kapasitet.

- Så har vi Anders Skaarseth som er to år yngre?

- Han har en kjørestil der han jobber mye og kommer derfor til å gjøre det bra framover. Anders har rett innstiling. og har både hodet og fysikken på plass. Jeg er store forhåpninger til ham.

- Du er en tilfreds sportssjef om dagen?

- Det er veldig gøy fordi det gror godt bak Kristoff og det som skjedde med gull, bronse og 5. plass i fellesstarten under VM sist høst. Det kommer stadig nye U23-ere. Jeg er spent på juniorenes Paris-Roubaix søndag, og hva lillehamringen Tobias Foss kan prestere. sier Hans Falk.

Artikkeltags