Gå til sidens hovedinnhold

Taugbøl etter sin beste sesong: – Vil tilbake på landslaget

Artikkelen er over 1 år gammel

Håvard Solås Taugbøl (26) har aldri vært bedre enn etter at han gikk ut landslaget. Likevel vil han tilbake.

(NTB) I dag gikk han inn til sølv på NM-sprinten på Konnerud bak overraskelsen og junioren Ansgar Evensen fra Vind.

Det er på landslaget man ønsker å være. Du blir ikke rik av å være på et regionlag. Du er avhengig av å være på et elitelag på grunn av det økonomiske, og det er der matchingen og oppfølgingen er best. Får jeg et tilbud om landslagsplass, så takker jeg ja til det neste sesong. Definitivt, sa Team Innlandet-løperen på pressekonferansen etter NM-sprinten

.26-åringen fra Lillehammer ble vraket fra landslaget sist sesong, men har blomstret under blant annet vingene til Marthe Kristoffersen på det lokale regionlaget.

Han har ingen god forklaring på hvorfor det er slik at han er blitt bedre av å stå utenfor landslaget.

– Om jeg hadde svaret på det der ville jeg blitt rik. Det er vanskelig å si hva som er grunnen til det. Dette har uten tvil vært min beste sesong, sa Taugbøl.

Sykdom og skader

Litt logikk finnes det likevel i alt det usikre.

– I alle årene som senior har det handlet om manglende kontinuitet i treningsarbeidet om sommeren og høsten. Jeg har slitt mye med sykdom og skader og har ikke alltid fått gjort det jeg hadde planlagt og ønsket. Da er det vanskelig å holde et stabilt og høyt nivå. I år er det første gangen at jeg kan huske at jeg har hatt en sesongoppkjøringen uten langt skade- eller sykdomsavbrekk. Det håper jeg å få til om det blir en sesong på landslaget igjen.

Sølvet på Konnerud var Taugbøls fjerde NM-medalje. I 2016, 2017 og 2019 ble det NM-bronse på sprinten.

– Jeg har tre bronsemedaljer fra før, og dette var et steg opp. Det siste steget får vente noen år til, mente Taugbøl.

Taugbøl sa seg fornøyd med sølvet, men mente også at det kunne ha endt enda bedre. Han var litt småirritert over hvordan finalen utartet sånn taktisk. Han var ikke i posisjon da Ansgar Evensen stakk av.

– Jeg følte meg ganske bra, og jeg skulle gjerne hatt en posisjon eller to bedre da det dro seg til. Jeg prøvde å være frekk fra start, men det var liksom ingen luker jeg fikk tatt. Da måtte jeg ta til takke med en 4.-plass ut fra start. Da ble det litt for langt opp til Ansgar (Evensen) da han stakk i den siste bakken.

Spekulasjon

– Du mener at du kunne ha tatt ham?

– Det hadde blitt tøft, men jeg synes jeg hadde en bra finish og et bra oppløp, og det hadde vært kult og sett hvordan det hadde blitt om jeg hadde hatt ryggen hans inn mot oppløpet. Det er slikt som skjer i sprint. Du må være på fra start. Uansett tar jeg med en sølv fra NM.

– Ansgar er en du kjenner til fra før?

– Jeg har visst om Ansgar lenge og er fra samme krets, men det var nok høye odds på at han skulle ta gull i dag. Han er rapp og teknisk god, men har kanskje manglet litt på utholdenheten. I dag viste han at han er solid. Heretter må vi holde et øye med ham ja, sa Taugbøl.

Sesongen er langt fra over for medaljevinneren fra Lillehammer. Det har vært hektisk i desember og januar for Taugbøl, men han har også levert. I Davos før jul kom han på pallen i et verdenscuprenn for første gang med 3.-plassen i Sveits.

– Jeg får se litt på uttakene, men det er en klassisksprint Drammen som jeg har lyst til å gå fort i. Den har jeg aldri løst særlig bra før, og så er det noen sprintrenn i Quebec og Minneapolis i midten av mars som jeg har veldig lyst til å gå fort i.

(NTB)