Ibsenprisen til Teater Innlandet-stykke

VISUELT: Teater Innlandet og Radioteatrets oppsetning «Solveigs 2. sang», vant Ibsenprisen. det er vist både i Lillehammer og på Otta.

VISUELT: Teater Innlandet og Radioteatrets oppsetning «Solveigs 2. sang», vant Ibsenprisen. det er vist både i Lillehammer og på Otta.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Dramatikeren MH Hallum er tildelt den nasjonale Ibsenprisen for stykket «Solveigs 2. sang», et samarbeidsprosjekt mellom Teater Innlandet og NRK Radioteatret.

DEL

– På et imponerende vis gir MH Hallum oss en Solveig av i dag, i kamp med Ibsens egen rollefigur som uvegerlig følger henne som et ekko, skriver juryen om «Solveigs 2. sang», som på Teater Innlandets nettside beskrives som en teaterinstallasjon der både lyd, musikk, film og bilder tas i bruk.

– I et rom omringet av tre store skjermer får du oppleve teater på en helt ny måte, fortalt gjennom fotokunst og NRK Radioteatrets hørespill, heter det på nettsiden.

Bak MH Hallum skjuler Malmfrid Hovsveen Hallum seg. Hun er utdannet ved Rose Bruford College of Speech and Drama og Universitetet i Oslo. Hallum var husdramatiker ved Dramatikkens hus 2016/17, og har skrevet en rekke dramatiske verk.

39-åringen fikk tildelt prisen i Ibsenshuset i Skien onsdag kveld. Prisen er på 150.000 kroner og en statuett laget av kunstneren Nina Sundbye.

Ibsenprisen ble opprettet av Skien kommune og delt ut første gang i 1986. Prisen deles ut årlig til en dramatisk tekst som har hatt urpremiere eller norgespremiere ved et profesjonelt norsk teater i løpet av foregående kalenderåret. Juryen kan også velge å gi prisen for et samlet dramatisk forfatterskap.

De to andre som var nominert til prisen i år var Knut Nærum for «Korps» og «Å telle til null» av Kristofer B. Grønskag.

Artikkeltags