Tendensiøst av GD om regjeringen og smitteoppblomstring

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.GD antyder på lederplass den 5. januar at smitteoppblomstringen både nå, og etter sommeren, kom som en overraskelse på regjeringen. Det er en meget tendensiøs fremstilling som insinuerer at regjeringen ikke håndterer korona-situasjonen.

Vi står midt i en pandemi, en pandemi hvor vi med en vaksine ser et lys i tunnelen. Men, veien er fortsatt lang å gå. Det har regjeringen vært klar på hele veien, samt har de vært klare på at endringer i smittevernregler kan skje raskt. Det er bare å se på hver eneste pressekonferanse hvor dette uttrykkes i klare ordelag.

Allerede før jul varslet regjeringen at den, som normalt, ville følge smittetallene også gjennom julen, fordi koronaviruset selvfølgelig ikke tar ferie.

Selv om smittetallene fortsatt var høye i høst, flatet de noe ut senhøstes. Man håpet at man kunne starte året med lave smittetall, men viste til at det var en negativ utvikling i naboland som ga grunn til bekymring. Vi måtte være forberedt på at det samme kunne skje her. Situasjonen var og er ustabil, og den kan endre seg raskt. Regjeringen innførte strengere regler igjen i høst, og regjeringen valgte å beholde de strengere tiltakene som da ble innført til ut i januar 2021. Disse ble, nokså ventet slik jeg vurderer det, strammet ytterligere inn nå over jul.

Det er store og komplekse vurderinger som skal gjøres, samtidig som man også skal sørge for legitimitet og utholdenhet i befolkningen. Det er ingen overraskelser slik GD insinuerer, men kontinuerlig arbeid og korrigeringer.

Til slutt vil jeg legge til følgende: Det er selvfølgelig viktig å føre en opplyst samfunnsdebatt om smitteverntiltak, om kompensasjonsordninger, om vaksinering etc. Men, det er lite hjelpsomt å komme med udokumenterte påstander eller tendensiøse fremstillinger. Vi er i en særs spesiell tid, det setter også særskilte krav til den journalistikk som utøves.

Det er jo en kjensgjerning at GD ikke har mye til overs for den sittende regjering, eller noe av hva den foretar seg. Det viser GDs dekning av regjeringen siden dens tiltredelse i 2013. Til tross for det mener avisa fremdeles at den er objektiv. Jeg tenker leseren får gjøre seg opp en mening om det. Men, GD kunne i det minste latt være å servere leserne sine tendensiøse fremstillinger i en slik viktig sak.

Oddvar Møllerløkken, Lillehammer, leder, Innlandet Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags