Lederen er avisens ansikt utad og viser hva som er dens offisiell holdninger i viktige samfunnsanliggender. Leder onsdag 8. sep viser at GD har et avslappet forhold til regler for god presseskikk og -etikk, og som er nedfelt i Vær varsom plakaten. Overskriften er grei nok. "Lytt til ungdommen". Det tillatt og helt normalt at presse og mange andre prøver å gjøre seg lekre overfor dem. Men jeg tror at de fleste, både unge og eldre, innser det ulogiske i at de som har kort erfaringstid, har bedre innsikt enn de som har levd lenger.

Lederen gir inntrykk av de grønne vant skolevalget. Helt i tråd med NRK som under sending på skjermen hadde teksten; Rød bølge blant ungdom. NRK har beklaget fordi landsoversikten viste det motsatte, men det er umulig å angre med tilbakevirkende kraft. Løgnen blir sittende igjen som sannhet for mange.

GD har, som avisen burde gjøre, ikke presentert sannheten om skolevalget. Av forståelig grunn. Lederen anbefalte å lytte til ungdommen. Skolevalget gjorde Frp til landets nest største parti.