Gå til sidens hovedinnhold

Tenk på andre ting enn klima

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserinnlegg


Klimavitenskapen er ikke avgjort. Tvert imot. Klimamodellene baserer seg på overfølsom matematikk. Modellørene må foreta mange kvalifiserte gjetninger om hvilke tall de skal legge inn. Så langt er modellene gjettverk og ikke avgjort vitenskap. IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) sine grafer anskueliggjør at gjetningene ikke har slått til. Siden slutten av 1990-tallet har temperaturkurven flatet ut mens CO₂ i atmosfæren har steget jevnt og trutt, med en grønnere og mere fruktbar jord som resultat.

Torsdag den 3. sep. har fylkesordfører og fylkesvaraordfører et innlegg i GD som viser at de er så sikre i sin sak at de vil prioritere klimatiltak foran alt annet. Det er mangt og meget disse to og mange andre burde tenke igjennom. De to skribentene henviser til den fatale Parisavtalen hvor vi har forpliktet oss til å halvere våre klimautslipp, mens giganten Kina har fullmakt til å øke sine utslipp mange ganger Norges samlede utslipp. Det burde mane til ettertanke når det på begge sider erkjennes at våre reduksjoner ikke har noen målbar virkning.

Fylkeskommunen bør tenke mer på sykehusstrukturen i Innlandet, blant annet skjebnen til Granheim, enn oppnåelse av utopiske klimamål som bidrar til demontering av velferdssamfunnet, øker kløften mellom velstående og mindre velstående og gjør situasjonen for de vanskeligst stilte enda vanskeligere. Vi er den siste generasjonen som kan gjøre noe med klimaendringene, skriver de. For min del håper jeg at dette er den siste generasjon politikere som blindt blir med på noe som etter hvert har utviklet seg til en gigantsvindel.

Helge Rud, Lillehammer