Onsdag og torsdag er alle aktørene, der KORK har de fleste strenger å spille på, samlet i Store studio hos NRK i Oslo.

– Det går på løpende bånd. Hver solist har bare 15–30 minutter onsdag, og enda mindre tid torsdag. Fredag er det satt av bare én time til prøver i hallen i Lomoen, forteller Vivian Haverstadløkken i Gudbrandsdal musikkfest.

En rekke både lokale, nasjonale og internasjonale solister deltar på konserten.

Stort

Det er tredje gang Gudbrandsdal musikkfest blir arrangert.

– Dette er et veldig stort løft for oss som en liten organisasjon. Jeg er den eneste ansatte, i tillegg jobber blant annet styret på dugnad for å få alt til å gå i hop, forteller Haverstadløkken.

Hun forteller at det er et stort økonomisk løft.

– Vi har fått god støtte fra både privat næringsliv og det offentlige. I tillegg så spiller KORK gratis. Uten alt dette hadde det ikke vært mulig å gjennomføre.

Selv om KORK opptrer gratis koster det likevel nærmere 200.000 kroner å få dem til Vinstra. Transport av musikere og utstyr, overnatting og servering må dekkes av arrangøren.

Mye folk

Hallen til Tinde på Vinstra har plass til 600 tilskuere, minst.

– Det nesten utsolgt og vi har passert 500 billetter. Salget de siste dagene har også gått unna, så her blir det fullt hus, sier hun.

I tillegg til bidrag fra KORK, nasjonale og internasjonale bidrag er Mari Midtli, Ingeborg Gillebo og Bjørn Kåre Odde lokale navn.

Peter Szilvay er dirigent og Per Sundnes er konferansier.