Terrassen, den nye «angregropa»?

- Byen har ganske enkelt ikke råd til dette for øyeblikket. Dessverre! Terrassen er dessuten blitt noe annet enn det man forestilte seg under idémyldringen, skriver Sven Omre Kjosbakken.

- Byen har ganske enkelt ikke råd til dette for øyeblikket. Dessverre! Terrassen er dessuten blitt noe annet enn det man forestilte seg under idémyldringen, skriver Sven Omre Kjosbakken. Foto:

Av
DEL

leserinnlegg

Kommunedirektør Tord Buer Olsen i Lillehammer kommune har advart mot hva jeg vil benevne som «en varslet økonomisk katastrofe». Fordi kommunen har kr. 70 millioner mindre å rutte med, vil det oppstå et betydelig underskudd. Det vil av mange bli kalt nettopp en økonomisk katastrofe for byen. Alle sektorer vil bli rammet, ikke minst helse.

Kommunen har planlagt en total oppgradering av Terrassen for kr. 70 millioner. Med tidligere budsjetter i tankene, herunder World Cup og stikkvegen fra Gudbrandsdals-vegen til E6, er det fare for at det budsjetterte beløpet vil kunne doble seg. Med et prosjekt som ikke kan og vil gi noen form for økonomisk avkastning, kun driftsutgifter, i mange år fremover.

Og dersom planene ikke er skrinlagt, er det også under forberedelse en oppgradering av Sigrid Undsets plass for kr. 8-9 millioner. Av dette skal kommunen dekke halvparten.

Her har man altså to kostbare prosjekter som vil ramme kommuneøkonomien midt i hjertet.

Vi har fått høre om såkalte «angrebygg» i kommunen tidligere. Byens politikere har nennsomt uttrykt sin skepsis til enkelte slike nybygg, sør og nord i byen, i ettertid! For å unngå nok et «angreprosjekt», har jeg følgende forslag:

- Stans oppgraderingen av Sigrid Undsets plass og gigantprosjektet i Terrassen. Terrassen synes å mangle «vinterklær», og Sigrid Undets plass er allerede oppgradert, uten synderlig hell.

Byen har ganske enkelt ikke råd til dette for øyeblikket. Dessverre! Terrassen er dessuten blitt noe annet enn det man forestilte seg under idémyldringen.

Det er for sent for våre politikere å utbasunere sin anger etter at kassen er gått tom!

Om jeg har benyttet kalkulatoren riktig, vil en stans i de to nevnte prosjektene føre til at budsjettet kan gå i pluss! Man kan unngå å måtte lene seg på kommunens krisefond. Dermed er det fortsatt håp for vår skrantende økonomi.

Dette dreier seg ikke om partipolitikk, men om fornuftspolitikk!

Sven Omre Kjosbakken, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags