Terrassen ble liggende som et forsømt høl fordi tidligere eier åpenbart håpet på å få bygge ei diger blokk der når forfallet kom langt nok. En velkjent metode når eiendomsbesittere vil tvinge sin vilje gjennom. Jeg synes det var fint at kommunen kjøpte tomta for å kunne gjøre området tilgjengelig for allmennheten. Det er nok høyblokker langs elva nå.
Men så slår småbyens provinsielle stormannsgalskap inn. I stedet for å gjøre Terrassen om til en enkel park blir det ene prosjektet større enn det andre lansert. Dette blir sjølsagt kostbart!

Jeg har møtt flere eldre trøndere og møringer som har gode minner om uterestauranten med dansemusikk og skummende ølglass. Minner fra den gangen de kom kjørende i folkevogn og lå i spisstelt på Stampesletta. Et glimt av en annen verden for sekstitallets ferierende fra bygdene. Mange av oss gamle lillehamringer kan også hengi oss til nostalgien. Vel, den tid er ugjenkallelig forbi. Lillehammer har mer enn nok kafeer og restauranter med uteservering i dag. Tumleplassen for barn derimot er det mindre av i sentrum.

Vi har nylig sett at det med forholdsvis beskjedne midler har blitt en barnevennlig park i Nordre park.
-Fyll opp «Gropen» (som vi gamle lillehamringer kalte nederste plan i Terrassen) på en måte som tar vare på den vernede muren mot elva.
-Åpne opp området ved fjerne gjerdet og buskene mot Nymosvingen. Kanskje gjerdet kan flyttes ut på muren så ikke unger og uforsiktige voksne faller i elva?
-Lag en liten park med benker og noen lekeapparater. Tilgang for bevegelseshemmede er vel mulig å få til ved trehuset? Der trappa var kan det kanskje bli en fin akebakke om vinteren? Akkurat hvordan noe i den retningen jeg har foreslått skal gjøres bygningsteknisk har jeg ikke kompetanse til å foreslå, men det må da vel være mulig å få gjort mye for et par millioner?

Utbyggerne som bygger den ene høyblokka etter den andre kunne vel også ha skamvett nok til å hoste opp noen kroner. Er det bare unge voksne uten barn og pensjonister som skal bo i alle leilighetene i sentrum?

Helge G. Galtrud, Lillehammer