Vestad gikk en meget solid 10 kilometer intervallstart, og var med i toppen gjennom hele konkurransen. På begge passeringene underveis var hun nummer fire, 13-14 sekunder bak teten, mens hun i mål endte 25 sekunder bak Milla Grosberghaugen Andreassen, som vant med seks sekunder foran Tuva Anine Brusveen-Jensen.

Dermed ble det tre nordmenn blant de fire beste. Sveitsiske Marina Kaelin splittet de to nordmennene i teten og Vestad og tok bronse. Vestad var foran den sveitsiske jenta på andre passering, men tapte tolv sekunder derfra og inn og endte utenfor pallen.

GD møtte 18 år gamle Vestad før avreise til canadiske Whistler.

– Det er jo det største du kan oppleve som junior, og blir det største i min karriere så langt. Så det blir veldig spennende, sa Vestad før avreise.

Vestad er førstereserve på den klassiske sprinten og reserve på de andre øvelsene i junior-VM.

Sølv til gausdøl

Natt til torsdag ble det en lokal sølvmedalje, da Andreas Ottesen og kombinertlandslaget gikk inn til sølv i lagkonkurransen.

Det norske laget besto av Jens Dahlseide Kvamme fra Haslum, Eidar Johan Strøm fra Alta, Tore Seljeset fra Hornindal og Andreas Ottesen fra Gausdal.

Den norske kvartetten var best i bakken og gikk først ut i langrennsstafetten, 16 sekunder foran Østerrike og Tyskland. Ottesen gikk sisteetappen, og greide ikke å svare på Sommerfeldts voldsomme taktskifte på vei inn på stadion, og han måtte nøye seg med å holde østerrikske Severin Reiter bak seg i kampen om sølvet.