Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere Lillehammer-studenter og Finn Gjerdrum fikk 6,8 millioner kroner til å lage spillefilm om et barn som drukner

Artikkelen er over 2 år gammel

Med lillehamringen Finn Gjerdrum som produsent skal den tidligere registudenten ved den norske filmskolen i Lillehammer, Erika Calmeyer, lag kinofilm mor og søster til en liten gutt som omkommer i ei drukningsulykke.

LILLEHAMMER: "Storm" er ikke bare tittelen på filmen. Det er også navnet på den 10 år gamle søsteren til gutten som dør.

Hun og moren Elin må finne måter på leve videre på etter ulykken. men så begynner det å gå rykter på skolen der Storm er elev: Noen skal ha sett at hun dyttet sin egen bror i elva. Moren forsøker å beskytte sitt gjenværende barn. Men hva hvis det faktisk er sant at datteren dytte broren?

 

Les også Gjerdrum fikk 22 mill. kroner til HBO-serie

"Storm" er et resultat av at ideen til filmen vant den prestisjefylte pitchekonkurransen under Nordic Talents i København.

Det er ikke bare regissør Calmeyer som tok utdannelsen i Lillehammer. Også manusforfatteren, Johan Fasting studerte her. Hans hittil største prosjekt var som hovedforfatter til den populære dramaserien "Heimebane" på NRK. Han har også skrevet spillefilmmanus.

Les Svensk gigant kjøpte Gjerdrum-selskapet Paradox

Både han og Erika Calmeyer var ferdig på filmskolen i 2014. For tre år siden fikk ideen til "Storm" 150.000 kroner i utviklingstilskudd. Seinere samme år 100.000 kroner til konsulentbistand. Samlet budsjett for innspillingen og produksjonen er på 21 millioner kroner.

Erika Calmeyer fikk mye oppmerksomhet for sin eksamensfilm "Lea". Den ble vist både under Next Nordic Generation programmet på filmfestivalen i Haugesund og under de nordiske filmdagene i tyske Lübeck. Ved festivalen Les Infants Terribles i Belgia, vant den kritikerprisen. Siden laget hun kortfilmen "Weight of Spring". Også den ble vist i Lübeck, i tillegg til Nordisk Panorama Film Festival i Malmö og på Odense internasjonale filmfestival i Danmark. Calmeyer har ellers regissert fire episoder av NRKs nye serie "Twin". Hun skal også ha manus og regi på TV-serien "Nudes".