Til fjells med Kåre Conradi og Duke Ellingtons jazzperler

Skuespiller Kåre Conradi og operasanger Mari Eriksmoen står på scenen under høyfjellskonserten på Kvamsfjellet i august.

Skuespiller Kåre Conradi og operasanger Mari Eriksmoen står på scenen under høyfjellskonserten på Kvamsfjellet i august. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Duke Ellingtons Peer Gynt-suite med full storbandbesetning, blir årets musikalske høyfjellsopplevelse under Peer Gynt-stevnet.

DEL

VINSTRA: Dette skjer på utescenen på Kvamsfjellet 11. august, med Rondane som bakteppe.

Skuespiller Kåre Conradi, operasanger Mari Eriksmoen og et storband slår til med Duke Ellingtons "Peer Gynt"-musikk, under ledelse av Nationaltheatrets kapellmester Per Christian Revholt.

Ellington og Grieg

– Publikum inviteres til en komplett konsertopplevelse, der to av Norges fremste scenekunstnere fremfører både klassiske perler av Ibsen og Grieg og overraskelser fra et mer moderne repertoar. Dette blir en helt unik opplevelse med Duke Ellingtons store Peer Gynt-suite, med full storbandbesetning, og så får vi Grieg i klassisk, god tolkning, sier kunstnerisk leder i Peer Gynt as, Ellen Horn.

Kapellmester Per Christian Revholt, operasanger Mari Eriksmoen, skuespiller Kåre Conradi og kunstnerisk leder i Peer Gynt as, Ellen Horn.

Kapellmester Per Christian Revholt, operasanger Mari Eriksmoen, skuespiller Kåre Conradi og kunstnerisk leder i Peer Gynt as, Ellen Horn. Foto:

Til storbandet har Per Christian Revholt, som har vært Nationaltheatrets musikalske leder gjennom over 30 år, satt sammen sin drømmebesetning av musikere. I tillegg til Ellingtons musikk vil musikerne fremføre den klassiske Grieg og Grieg i jazzmusiker Dag Arnesens arrangementer.

Om valget av teamet som skal stå på scenen sier Ellen Horn:

– Mari Eriksmoen er en ny stjerne på opera-himmelen, som ikke bare gjør stor suksess i Nasjonaloperaen her hjemme, men som også er i ferd med å legge både Norden og Europa for sine føtter. Og få kjenner Ibsen så godt som Kåre Conradi, sier Ellen Horn.

Conradi deltok under Peer Gynt stevnet for to år siden, der han sammen mer skuespillerkollegene Toralv Maurstad og Dennis Storhøi fortalte Peer Gynt historien. Briljerte på Peer-scenen

Peer-monologer

På Høgfjellskonserten vil Conradi være både programleder og fremføre monologer fra Ibsens «Peer Gynt».

– Jeg har aldri vært på Høgfjellskonserten «Ved Rondane» og hørt konsert med Rondane i bakgrunnen. Men i alle Ibsen-stykker er det en higen etter noe stort og noe å bli inspirert av, å komme seg opp i høyden og vise all verdens herlighet. Og Peer Gynt vil «opad, høyt, på den bratteste tinde», og det kan man jo ikke bli mer inspirert av. Se fantastisk utsikt og høre Grieg og jazz, sier Conradi i en pressemelding.

Artikkeltags