Müller Frich var student ved Pilot Flight Academy i Sandefjord. Han nærmet seg slutten på en to år lang flygerutdannelse da ulykken skjedde tirsdag 23. november.

21-åringen hadde bestått alle teoretisk øvelser, og den første delen av flyprogrammet som utføres i Texas. Det som gjensto var 60 flytimer, simulatortrening og praktisk eksamen før han skulle vært ferdig på nyåret, ifølge pilotskolesjef Frode Granlund i Sandefjord.

Han forteller om en helt spesiell uke ved skolen.

– Beskjeden om ulykken kom som et sjokk forrige tirsdag. 150 studenter og ansatte fant spontant sammen, men vi hadde ingen ord. Det var bare gråt her. Onsdag klarte vi å snakke litt mer sammen. Og vi har fått god hjelp av kriseteamet til Sandefjord kommune, forteller Granlund.

Skolen har 120 ansatte og 350 studenter. Hovedbasen er på flyplassen Torp i Sandefjord. Det er også en liten avdeling på Notodden, i tillegg til en base i Texas, hvor det er mer stabilt fint vær til flytrening.

Individuell hjelp

Gradvis har undervisningen startet opp igjen. Og de første flyene var i lufta torsdag.

– De aller fleste synes det er godt å få noen rammer tilbake i hverdagen. Men alle som vil vente med å fly, får det. Vi gir rom til individuell hjelp for å komme videre. Kriseteamet er fortsatt tett på, og studentene vet at det er bare å ringe når som helst, sier Granlund.

De tre satt i et lite tomotors Diamond DA42 som tilhørte flyskolen. Det styrtet i bakken i et skogområde i Larvik like over klokken 9 tirsdag i forrige uke.

Skolesjefen understreker at i likhet med alle luftfartsorganisasjoner, har skolen stort fokus på sikkerhet.

– De omkomne gjennomførte en helt standard treningsleksjon som er gjort mange ganger. Vi er pålagt et kontinuerlig sikkerhetsarbeid og gjør alt vi kan for å minimere risiko. Vi har hyppige øvelser på krisehåndtering, men det går aldri an å forberede seg på en reell situasjon som dette, sier han.

Minnestund i Sandefjord

Flyskolen opprettholder kontakt med familiene til de omkomne, og vil delta i de respektive begravelsene hvis familiene ønsker det.

På torsdag skal det holdes en åpen minnestund i Sandar kirke i Sandefjord kl. 18.

Den vil være åpen for alle.

Sorgtelefon

Også Dovre kommune har opprettet et tilbud til den som trenger noen å prate med etter den tragiske ulykken.

– Det kan komme mange vonde tanker etter slike sjokkbeskjeder som det er godt å dele med fagfolk som kan sorg, skriver kommunen på sin hjemmeside.

To telefoner er bemannet med fagfolk som har taushetsplikt. Numrene er 40448116 og 90858212.

Offentliggjorde navn

Sørøst politidistrikt offentliggjorde navnene til de omkomne i en pressemelding tirsdag. De har nå mottatt endelig obduksjonsrapport fra Kripos knyttet til de tre som omkom i ulykken tirsdag i forrige uke.

Familiene er orientert om at navnene offentliggjøres.

I tillegg til Filip Müller Frich var det instruktør Goran Neskovic (30) fra Oslo og student Eirik Paulsen (22) fra Bodø som omkom.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent.