Den nå 18-år gamle mannen begynte på sin forklaring mandag og fortsetter på den tirsdag. Første dag fortalte tiltalte han hadde slitt med depresjoner og at han for alvor begynte å kjenne på det i 2018.

– Jeg følte meg ensom og merket at ingen av de andre på skolen ville være med meg. Det hadde skjedd gradvis over tid, både at andre ikke ville være med meg og at jeg ble deprimert, sa den tiltalte i retten mandag.

Følte seg mobbet

Aktor Jo Christian Jordet spurte den tiltalte om hvordan han hadde hatt det sosialt opp gjennom oppveksten.

– Opplevde du at du hadde venner og at du var med? spurte Jordet.

– Jeg følte at jeg var med fram til omtrent niende klasse. Jeg hadde venner på barneskolen men ble også noe mobbet på barneskolen av én person. På ungdomsskolen ble jeg mobbet av de fleste. Noen mobbet aktivt, mens andre bare så på sa den tiltalte i retten.

Den tiltalte sa han hadde noen venner i starten på ungdomsskolen, men at det etter hvert tok helt slutt.

– Følte på ensomhet

Den tiltalte 18 åringen sa mandag i retten at han ble deprimert i 2018 fordi han følte på ensomhet og at livet hadde lite å tilby.

Tirsdag 21. april fortsetter den tiltalte sin forklaring og hele rettsdagen er satt av til det. Det blir også gjennomgang av diverse dokumenter, skriv og datafiler som er beslaglagt fra den tiltalte.