Gå til sidens hovedinnhold

To bekkenbrudd og utallige hodeskader stopper ikke Johanne Killi (23): – Merker på kroppen at jeg begynner å bli eldre

Freestylekjører Johanne Killi fra Dombås er ukas gjest i GDs sportspodkast Ett spark.

Ukas sending kan du høre nederst i saken eller der du abonnerer på podkast!

Johanne Killi fra Dombås er en av verdens aller beste utøvere i sin disiplin. Hun kjører slopestyle og big air med twin tip-ski. Mens hun satt i karantene etter å ha vært i Østerrike og havnet på pallen i verdenscupåpningen tok hun seg til en prat med Reidar Kjæstad og Ole Martin Sjetne i Ett spark.

Freestylekjøreren har vunnet sju X Games-medaljer og har vært i verdenstoppen i en rekke år. Årevis i en slik sport medfører også fall og skader. Blant annet har 23-åringen brukket bekkenet to ganger og fått en rekke hodeskader.

– Man blir ganske nervøs av sånne stygge fall, sier Killi i podkasten.

Nå ser hun at det er på vei en rekke unge jenter opp og fram i sporten som ikke er særlig bekymret for å hive seg utfor skyhøye hopp og krevende hinder.

– Jeg tenker mer på konsekvenser fordi jeg vet hvor lite som skal til før man tryner igjen. Man har mindre redsel som yngre, sier den erfarne freestylekjøreren.

Les også

Hør Ett spark – GD sin sportspodkast

Satser videre

Tross en noe mer nøktern holdning til farefulle hopp satser Killi videre denne sesongen og mot nye X Games-medaljer. Og hun er ikke i tvil om hva som er det morsomste.

– Den beste følelsen er helt klart å kjøre i Hafjell foran egen familie. Som liten hadde jeg også en drøm om å kjøre i Aspen. Det er utrolig spesielt å kjøre der.

Foruten fall, skader og medaljer snakker også Killi om oppveksten på gård i podkasten, samt hennes fars ønske om at hun skulle bli skiskytter og muligheten for å konkurrere med kondomdress. Hun får også teste seg på en GD-quiz hun besto med glans da hun var fire år.

Les også

Anders nådde endelig sitt store mål – så smalt det

Les også

Thea (26) gikk 347 kilometer på ett døgn: – Fått spørsmål om å forbedre rekorden

Les også

«Dødsbacken» Atle om sklitaklinger på koksbane: – Da harvet du opp hele låret