To bruer i en smekk

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er særlig to saker som har preget GD sine debattsider i høst; sykehussaken og ny E6 gjennom Lågendeltaet.

For Lillehammer sin del kan det se ut som om sykehussaken er vunnet. Et hovedsykehus i Brumunddal kan aksepteres så lenge vi får beholde vårt eget akuttsykehus. De eneste som nå kan stikke kjepper i hjulene for den foreslåtte løsningen, er Gjøvik og Vest-Oppland. Der varsles det protester mot økt reisevei etter tap av akuttsykehus i Gjøvik og flytting av planlagt hovedsykehus fra Moelv til Brumunddal.

For ny 4-felts motorvei gjennom Lågendeltaet, er det fremdeles en pågående kamp. De som vil ha ny vei vest for Lillehammer forsvarer kostnadene og inngrepene med betydningen av økt vekst i distriktet. Her ofres deler av et naturreservat til fordel for økt hastighet og noen få minutters spart reisetid. Inngrepene defineres å være av vesentlig samfunnsmessig betydning, noe motstanderne stiller seg ganske uforstående til.

Hva med å slå to fluer i en smekk? Hva med å regne litt på samfunnsnytten ved å flytte brua og midlene noen mil sørover og etablere en ‘snarvei’ fra Gjøvik via Mengshol til Brumunddal? Nytt sykehus kan bygges og det spares langt flere minutter på reise og transport i Innlandet.

Bare et forslag ...

Hilde Rindal, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags