– Under pandemien sluttet vi med arrangementskalenderen «Det skjer» i papiravisa. Først og fremst fordi det skjedde lite på arrangementsfronten en stund, men også fordi måten den ble laget på krevde mye manuelt arbeid, sier ansvarlig redaktør Tom Martin Kj. Hartviksen.

«Det skjer» viser en oversikt over arrangementer i GD-distriktet, og lag, foreninger og arrangører kan sende inn informasjon selv helt gratis på forhånd.

– Vi har hatt et ønske om få til en arrangementskalender som fungerer godt både i nett- og papiravis. Tidligere kunne arrangører sende inn arrangementer på ulike vis. For at vi skal få til dette, uten at det blir for arbeidskrevende, må alle nå sende inn sine kalenderoppføringer via www.gdskjer.no, sier Hartviksen.

I nettavisa vil «Det skjer» oppdateres gjennom hele uka, mens den i papiravisa vil komme på trykk én gang i uka. I torsdagsavisa. Mange har savnet «Det skjer», og redaksjonsledelsen i GD vet at både lesere og arrangører setter pris på at kalenderen er tilbake.

Klubbhuset og Kulturhuset

I tillegg til comebacket til «Det skjer» lanserer GD to helt nye tilbud; Kulturhuset og Klubbhuset.

– Det skjer mye på Lillehammer og i Gudbrandsdalen. GD har ikke mulighet til å være alle plasser, og vi er også opptatt av at vi skal drive med nyheter, ikke bare videreformidling. Så for å hjelpe aktører innenfor kultur og idrett, lanserer vi nå undersidene Klubbhuset og Kulturhuset på GD.no, sier nyhetsredaktør Anne Marie Løkken.

På disse sidene ligger retningslinjer og informasjon om hvordan man sender inn egne saker. Løkkens kompanjong, Reidar Kjæstad, minner om at disse sakene ikke er redaksjonelle saker, men at alle blir gjennomgått av GD før de blir publisert.

– Sakene blir merket med «Innsendt» både i nett- og papiravisa. Utover det ser jo sakene ut som vanlige GD-saker, og innsenderne har mulighet til å legge inn tittel, skrive tekst og legge ved bilde, sier Kjæstad.

Han understreker at det er litt opp til den enkelte arrangør eller forening å finne ut hva de vil gjøre kjent for GDs lesere. Løkken påpeker dessuten at det er rom for å komme med bidrag for mange.

– Vi kaller sidene for Kulturhuset og Klubbhuset. Men vi tenker kultur og idrett i ganske vidt perspektiv. Her er det også plass for årsmøtereferater, turforeningsnytt og annet, sier hun.

Ingen erstatning for journalistikk

Ansvarlig redaktør Hartviksen håper at mange vil ta i bruk nyvinningene og «Det skjer» når disse lanseres og relanseres, men minner om at det ikke er en erstatning for det journalistiske arbeidet GD gjør.

– Vi mener selv at GD har løftet seg på sportsfronten det siste halve året. Vi har ambisjoner om å bli bedre på kulturfeltet også. «Det skjer», Kulturhuset og Klubbhuset er ingen erstatning for det journalistiske arbeidet vi gjør og skal gjøre, men et supplement for å synliggjøre bedre alt som skjer i distriktet, sier Hartviksen.