Over hele fylket har det vært episoder for politiet å ta tak i i løpet av vårnatten.

Av lokale oppdrag har det ikke vært altfor mange, men litt før klokka ett måtte politiet ut i Lillehammer sentrum, etter at et mann havnet i klammeri med samboeren på et utested. Etter at samboeren hadde fått gjennomgå, skal mannen ha utøvd vold mot en av vaktene på utestedet.

– Vakta skal ha fått flere slag i ansiktet etter at han grep inn i situasjonen mellom dem, forteller operasjonsleder Sidsel Svarstad til GD.

Samboerne skal ha havnet i fysisk klammeri, og det skal ha blitt utvekslet slag begge veier, ifølge vitneopplysninger politiet sitter på.

Mannen, som er hjemmehørende i midtdalen, sitter i arresten på Hamar etter at politiet ble tilkalt. Der vil en jurist avgjøre om mannen skal avhøres eller om han får et forelegg. Det vil komme en anmeldelse på forholdet fra vakta, forteller Svarstad til GD søndag morgen.

Mann bortvist fra sentrum

En annen mann ble noen timer seinere bortvist fra sentrum etter at han han på en adresse i sentrum hadde oppført seg truende. Mannen var i tillegg uønsket på adressen.

– Det var en godt beruset mann som ønska seg inn på en fest, men han var ikke ønsket der. Det har vært munnhuggeri på stedet, men ikke mer enn det. Det kom en patrulje og viste ham bort, og han etterkom pålegget han ble gitt, sier Svarstad.

På Otta var det like før klokka fire et trafikkuhell i Veggumsvegen uten personskader. En kvinnelig sjåfør i 20-årene anmeldes for ruspåvirket kjøring og ble sendt til legevakt for bevissikring. Kvinnen skal heller ikke ha hatt gyldig førerkort. Det skal ikke være snakk om alkohol, men hun mistenkes for kjøring med narkotiske stoffer i kroppen.

– Kvinnen har vært på legevakta for sjekk, og hadde noen smerter etter kjøringa, men er dimittert derfra, sier Svarstad.

Politiet oppretter sak på forholdet.

Vold, brann og ruskjøring

I Gjøvik sentrum var en mann utagerende på et av byens utesteder, og han hadde utøvd vold mot vakter på det samme utestedet. Mannen blir anmeldt for forholdet.

På Gjøvik har det også vært røykutvikling fra Huntonfabrikken. Noe av røyken drev inn over Gjøvik sentrum, og nødetatene anbefalte å holde byggene lukket. Røykdykkere jobbet på fabrikken, og fikk slukket brannen etter et par timers tid.

I Nord Odal ble en ung mann siktet for ruskjøring etter at han kjørte ut av vegen og ut på et jorde i halv ett-tida natt til søndag. Det skal ikke ha blitt noen personskader som følge av utforkjøringen.