Gå til sidens hovedinnhold

To nye tilfeller av britisk virusvariant påvist i Innlandet

Det er funnet totalt tre tilfeller av den britiske koronavirusvarianten i Innlandet.

(OpplandArbeiderblad:) I januar ble det kjent at det første muterte smittetilfellet i Innlandet hørte til Østre Toten. En mann i 30-årene som oppholdt seg i kommunen i desember i fjor, testet positivt etter å ha reist fra London til Østre Toten.

Nå er det registrert to nye tilfeller av den britiske mutasjonen. Det er ikke kjent hvor i Innlandet tilfellene kommer fra.

Ifølge tall fra Folkehelseinstituttet (FHI) har 417 personer fått påvist den britiske koronavarianten i Norge. Fylkesoversikten viser at det er registrert 3 tilfeller i Innlandet fylke. Viken fylke topper statistikken med 171 tilfeller, mens det i Oslo er registrert 134 tilfeller.

Les mer

Flere nye smittede i Sel

417 tilfeller

I løpet av helgen ble det registrert 110 nye tilfeller. FHI tror varianten blir den dominerende.

– Vi regner det som sannsynlig at den engelske varianten vil bli dominerende i hele eller deler av landet i løpet av noen uker eller måneder, sa avdelingsdirektør Line Vold i FHI i en pressemelding mandag.

Tirsdag ble det funnet 27 nye tilfeller av den britiske varianten i Helse Bergens dekningsområde. Området dekker blant annet hardt rammede Ulvik kommune.

Samme dag ble det meldt om 12 nye smittetilfeller i Nittedal kommune. Nittedal har aldri før registrert så mange tilfeller på en dag. Nå har kommunen et pågående utbrudd av den britiske virusmutasjonen. Ifølge ordføreren kan 25 tilfeller knyttes til utbruddet.

Les mer

Spørsmål til ordførerne: Hvor vil DU at sykehuset skal ligge?

– Som forventet

Den engelske virusvarianten ser ut til å være mer smittsom enn det vanlige koronaviruset. Varianten ser ikke ut til å gi noen større risiko for alvorlig sykdom ut fra det vi vet per nå, ifølge FHI. Mutasjonen er påvist i flere europeiske land.

– Det er som forventet at flere personer får denne varianten påvist, og vi regner også med at nye tilfeller blir funnet i tiden framover i Norge. Den nye varianten meldes nå fra stadig flere land, sier avdelingsdirektør Line Vold.

Les mer

Sel venter fortsatt på prøvesvar

Les mer

Sykehuset på Lillehammer etablerer egne tester for mutantvirus