To jegere som har vært savnet på Venabygdsfjellet, er funnet omkommet i en campingvogn de benyttet. Omstendighetene rundt dødsfallene er så langt ikke kjent. Krimteknikere har vært på stedet.

– Politiets hovedhypotese er at dette er en ulykke som involverer gass og mangel på oksygen. Politiet avventer den foreløpige obduksjonsrapporten, som er ventet å foreligge i løpet av et par dager, opplyser politiadvokat Pernilla Kristiansson.

Hun kan ikke kommentere hvilken type gass det skal være snakk om. Politiet er kommet til den hypotesen etter observasjon på stedet. Kristiansson har ingen videre opplysninger om campingvogna.

Jegerne er to menn i 30-årene og er fra Innlandet, men ikke Gudbrandsdalen opplyser operasjonsleder Sissel Svarstad til mandag morgen. De pårørende er varslet og følges opp av kriseteam fra hjemkommunen.

Kriminalteknikere undersøkte stedet og vogna i natt.

- Campingvogna er tatt bort fra stedet og avlåst et annet sted med tanke på senere undersøkelser. Når vi får foreløpig obduksjonsrapport om et par dager avgjør vi hvilke videre etterforskningsskritt som blir tatt, sier politiadvokat Pernilla Kristiansson.

– Foreløpige undersøkelser tyder ikke på at det har skjedd noe kriminelt i forbindelse med dødsfallene, opplyste politiet mandag morgen.

De to ble funnet rett før klokka 23 søndag kveld etter å ha vært savnet siden halv seks-tiden på ettermiddagen.

Campingvogna de to ble funnet i, sto ved Muvatnet ved fylkesvei 27.

Etter det Oppland Arbeiderblad kjenner til, er begge jegerne bosatt i Land i Vestoppland.